Evo koliko kalorija ZAISTA možete da sagorite tokom MASTURBACIJE

Svaka aktivnost dovodi do sagorevanja kalorija. Da li ste se nekad pitali koliko kalorija možete da potrošite kada masturbirate?

  • 11

Onanisanje, šamaranje majmuna, sapunjanje mačora, guljenje banane, samo su neki od naziva za masturbaciju. Ovo je uobičajena aktivnost, koju većina muškaraca na planeti radi kada nisu u stanju da sebi priušte seks.

Kada masturbiramo, radimo 2 neverovatno dobre stvari za naše zdravlje i jednu prilično opasnu!

Masturbirala sam svaki dan nedelju dana, a to preporučujem i svim ženama - evo zašto!

Nisam masturbirao dve godine i sad sam Supermen! Moj penis je tvrđi nego ikada pre!

I dok se masturbacija dugo smatrala za moralni greh i sramotnu praksu, poslednja istraživanja ukazuju na brojne prednosti solo seksa kao što su oslobađanje od stresa i jačanje imuniteta.

Prosečnom masturbacijom možete potrošiti oko 70 kalorija. Imajte na umu da dodavanjem "uh" i "ah" na svake dve sekunde možete sagoreti kalorija kao da ste brzo šetali kilometar i po, prenosi sajt spoonuniversity.com.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Naučnici su otkrili da ako plačete sat vremena možete potrošiti 130 kalorija. Poenta je da ne morate da plačete, dovoljno je da se dva puta samozadovoljite i potrošićete skoro isti broj kalorija.


Dužina je bitna

Važno je znati koliko seanse traju. Ako praktikujete lagan i dugačak proces onanisanja, sagorećete više kalorija, ali ako ste u žurbi i plašite se da će vam neko upasti u sobu, onda efekat nije isti. Tretirajte masturbaciju kao trening, jer u suštini to i je neka vrsta vežbe.

Spor i smiren tempo nije uvek dobar

Ključno je pratiti otkucaje srca. Što srce kuca brže, više će vam se ova aktivnost pretvoriti u kardio trening. Bitna je dužina perioda i brzina pokreta.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Praktikuju je muškarci, ali i žene

Masturbacija nije samo vezana za pubertet i adolescenciju, već postoji i u drugim fazama seksualnog razvoja. Od nje ne treba praviti problem niti joj pridavati prevelik značaj.

Može da bude štetna ako postane jedini način zadovoljavanja polnog nagona, odnosno jedini oblik polnog zadovoljstva kod osoba koje imaju mogućnost za polne odnose sa osobama suprotnog pola.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ХМ

    19. april 2017 | 23:20

    А ја се питам што сам овако витак.

  • Noćna ptica

    19. april 2017 | 23:57

    Najnormalnija stvar, eliminiše stres i opušta. Ko ima nesanicu, eto leka.

  • Kiza

    20. april 2017 | 12:30

    Iznajmljujem spravu za vezbanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA