Raskid svaku devojku košta 30.000 dinara!

Slomljeno srce žene najčešće leče pražnjenjem bankovnog računa. Kako bi povratile samopouzdanje, neophodne su im nova frizura, šminka, odeća i koješta još

  • 0

Poslednja stvar koja je neophodna jednoj devojci nakon raskida veze jeste ogroman iznos na računu ionako preopterećene kreditne kartice. Međutim, uz suze zbog slomljenog srca, to je baš ono što će dobiti, pokazuje jedno britansko istraživanje. Kako bi što pre okrenule novu stranicu u životu, dame nakon prekida veze u proseku potroše 30.000 dinara kako bi se utešile i usput promenile svoj izgled.

Britansko istraživanje pokazalo je da pripadnice nežnijeg pola slomljeno srce leče novom frizurom, pramenovima ili farbanjem kose, ali i besomučnim šopingom. Sve im to služi da bi podigle nivo samopouzdanja i raspoloženje. Na vrhu šoping liste su nove cipele, članstvo u teretani, šminka i manikir pomoću koje se leči slomljeno srce daleko brže.

Istraživanje je sprovela jedna britanska kompanija na 2.000 žena koje su ostavili partneri. Polovina ispitanica priznalo je da su u potpunosti izmenile svoj izgled nakon što ih je partner ostavio i tvrde kako je bilo vredno svakog novčića,  jer im je pomoglo da povrate svoje samopouzdanje.

Koliko god osoba bila jaka, biti ostavljen ne podnosi se lako. Žene počinju da se preispituju gde su pogrešile i gube samopoštovanje koje je u tim trenucima najlakše nadomestiti ulaganjem u izgled.

Troškovi raskida

Šišanje, pramenovi i frizura

3.000-6.000 dinara

Nova odeća

10.000-20.000 dinara

Nove cipele

5.000-10.000 dinara


Nova šminka

5.000-10.000 dinara

Manikir

1.000 dinara

Članstvo u fitnes klubu

2.500-5.000 dinara

Četrnaest odsto ispitanica je odmah nakon raskida krenulo na dijetu kako bi izgubile višak kilograma koji su nakupile tokom veze u kojoj su se bile opustile.

Međutim, ono što će dodatno stanjiti račun novopečene "singl" dame jeste i sam solo status. Samački život je skuplji nego onaj u paru, a ukoliko osoba poželi da počne ponovo da uživa društvenom životu, moraće da izdvoji dodatne svote novca za izlaske i piće.

Srećom, ovakva jedna šok terapija oporavka nakon prekida je jednokratna, a za nadalje pripadnice lepšeg pola koriste kućne setove za ulepšavanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA