RAT U SPAVAĆOJ SOBI: Hrkanje ugrožava vezu i brak

Mirno spavanje nakon napornog i ispunjenog dana ljudima dođe kao parče raja. Međutim, tu idilu često zna da pokvari hrkanje njihovih voljenih

  • 0

Hrkanje stvara probleme u spavaćoj sobi. Vreme spavanja predstavlja blaženi deo dana, naročito nakon silnih obaveza. Međutim, to parče raja često je poremećeno problemima koji nastaju zbog hrkanja.

Istraživanje koje je rađeno u saradnji sa vše od 1.000 pripadnika oba pola i njihovim partnerima pokazalo je da čak 41 odsto parova zbog hrkanja ima redovne rasprave u krevetu.

Buđenje zbog buke uzrokovane partnerovim hrkanjem uznemiri drugog partnera koji pokušava da okrene onog koji hrče s leđa na bok, kako bi se buka smanjila. Međutim, 28 odsto njih odustane i ode da spava u drugu sobu.

Rezultati su, takođe, pokazali da se 27 odsto osoba koje spavaju pored partnera koji hrče oseća mrzovoljno, dok se 21 odsto oseća konstantno umorno, a čak 16 procenata njih je manje produktivno.

Međutim, problem leži u još jednoj stvari. Naime, čak više od polovine osoba koje hrču izjavile su kako nikad nisu ništa preduzele po ovom pitanju.

Hrkanje može da ima veliki uticaj na kvalitet sna, što neretko dovodi do ozbiljnih zdravstvenih problema. Veoma je bitno, za dobrobit veze, da partneri pronađu rešenje za ovaj problem. Ukoliko hrčete možete da pokušate da spavate na stomaku, a veoma je bitno da izbegavate alkohol u večernjim satimaPravi lek za hrkanje ne postoji, ali postoje sprejevi, ovlaživači kao i predmeti protiv hrkanja za usta i nos, koji mogu da ublaže problem.

( Tamara Milić )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA