HRANA ZA PENIS: Namirnice za superpotenciju

Da bi vaš vršnjak u svakoj prilici savršeno funkcionisao, nije potrebno mnogo. Samo je potrebno malo pažnje obratiti na ishranu i uspeh u spavaćoj sobi neće izostati

  • 0

Iako svaki muškarac priželjkuje snažan libido, erekciju koja nikada ne izostaje i spermu bez mane, to nažalost nije uvek tako zbog faktora kao što su starenje ili uzimanja pojedinih lekova. Međutim, nema potrebe da očajavante. Da bi vaš penis zauvek perfektno funkcionisao, biće dovoljno samo da posegnete za pravom dozom vitamina.

Vitamin C

Vitamin C, osim u limunu, nalazi se u svim ostalim agrumima, ali i paprici, krompirima i jagodama. Njegova moć povećava protok krvi, što je važno jer je ovo ključno za ostvarivanje erekcije. Arterije koje idu prema penisu se šire, dok se vene koje idu od tog područja sužavaju, a upravo vitamin C pomaže u dovodu krvi do penisa i postizanju erekcije.

Osim toga, vitamin C smanjuje rizik od infekcija urinarnog trakta. Međutim, važno je da pripazite i ne uzmete preveliku dozu vitamina C ukoliko želite da izbegnete stomačne tegobe. Preporučena doza je oko 90 miligrama.

Folna kiselina / vitamin B9

Folna kiselina je prirodni vitamin koji se nalazi u hrani, dok je vitamin B9 isto to, samo dobijeno veštačkim putem. Otkako su istraživanja pokazala da smanjuje rizik od ozbiljnih urođenih mana kod beba, u SAD vitamin B9 kao aditiv se dodaje u testenine, žitarice i brašno.

Međutim, studije su pokazale da folna kiselina smanjuje i brojne abnormalnosti sperme, dok neki naučnici tvrde kako u kombinaciji s cinkom folna kiselina može da poveća broj spermatozoida. Kako biste u organizam uneli dovoljnu količinu folne kiseline, jedite grašak, avokado i špargle ili, ako više volite slatko, posegnite za bananama, papajom i dinjom, a “pali” i sok od paradajza.

Karnitin i vitamin E


Iako karnitin nije vitamin, na penis i aktivnost sperme blagotvorno deluje slično kao i vitamin E. Karnitin se ne smatra jednim od esencijalnih nutrijenata, a proizvodi ga i samo telo, tačnije stvaraju ga jetra i bubrezi, a dodatnu količinu možete da unesete i jedući junetinu, sladoled i čedar sir.

Veća količina karnitina u telu pomaže kod seksualne disfunkcije, a poboljšava kvalitet i mobilnost sperme. Vitamin E deluje kao antioksidans, jača imuni sistem, sprečava opasno zgrušavanje krvi. Vitamin E nalazi se u bademu, kikirikiju i semenkama suncokreta.

Vitamin B12

Nedostatak vitamina nikada nije poželjan, pogotovo kada se radi o vitaminu koji je važan za nerve i krvne ćelije. Vitamin B12 smanjuje rizik od anemije, stanja koje nas čini veoma slabim i umornim, a samim tim opada i libido. Ovaj vitamin nalazi se u jagnjetini, džigerici, sardinama, a poveća količina skriva se u školjkama, govedini, jajima i nekim vrstama sira.

Rizik od manjka ovog vitamina najizraženiji je kod osoba starijih od 60 godina, a uzrok za to naučnici još ne znaju. Kod starijih muškaraca nedostatak ovoga vitamina povezuje se s manjim brojem spermatozoida, ali i s njihovom manjom pokretljivošću.

Nijacin /vitamin B3

Još jedan vrlo važan kompleks vitamina B je B3. Nijacin je veoma važan po pitanju seksualnog života jer potpomaže stvaranje seksualnih hormona i poboljšava cirkulaciju.

Osim toga, ovaj vitamin ima važnu ulogu po pitanju regulisanja spavanja i erekcije. Vitamin B3 nije nužno unositi suplementima, već ga sasvim dovoljno ima u zdravoj i raznovrsnoj ishrani, kao što je korenasto povrće, crveno meso i mleko.

(Tportal.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA