• 9

SEKS-FITNES: Koliko kalorija trošimo vođenjem ljubavi?

Uz pravilnu ishranu, seks predstavlja najbolju aktivnost za savršenu liniju. Mi vam donosimo kalkulator koji će vam pomoći da erotsko iskustvo iskoristite kao izgovor svom treneru što tog dana niste otišli u teretanu

  • 9

Da li ste se ikad zapitali koliko se energije utroši prilikom jedne seks-seanse i da li gužvanje posteljine može da zameni naporan trening? Naučnici sad imaju konkretan odgovor na pitanje. Najnovije istraživanje sprovedeno je na Univerzitetu u Montrealu, a stručnjaci za seks analizirali su 21 par tokom vođenja ljubavi.
Tokom jednog prosečnog odnosa, koji zajedno s predigrom traje oko 25 minuta, muškarci potroše 100 kalorija. Pošto su žene uglavnom u pasivnijim pozama, one potroše znatno manje, oko 69 kalorija. Ipak, to je samo prosek, pošto akcija u krevetu može da potraje između deset minuta i skoro sat vremena. Naravno, što duže igra traje, više kalorija ćete potrošiti.


U ovom trenutku se verovatno pitate kako su naučnici uopšte došli do ovog zaključka? Nekada su istraživanja uključivala odlazak u laboratoriju, što je zasigurno učesnicima otežavalo uživanje u samom činu. Srećom, danas stvari stoje drugačije. U ovoj studiji, akterima je na ručni zglob stavljena narukvica koja je beležila sve neophodne podatke, kao što su puls i krvni pritisak.

Cilj istraživanja bio je da se uporedi koliko se kalorija utroši pri brzom hodu na pokretnoj traci, a koliko seksualnim odnosom. Vežba je trajala 30 minuta. Naknadno su izračunali da je hodanje po traci, umerenom brzinom, kod žena potrošilo 213 kalorija. Kada su ih upitali šta im je bilo draže trčanje ili seks, 95 odsto žena je reklo seks.
- Snaga koju trošimo tokom seksa daleko je veća nego energija koju ulažemo na brzo hodanje. Iz toga se može zaključiti da na se seks može gledati kao na ozbiljan trening - navodi se u saopštenju.

Sve u svemu, ukoliko želite da precizno izračunate koliko kalorija trošite tokom seksa, žene bi trebalo da pomnože vreme koliko su vodile ljubav sa tri, a muškarci sa četiri. Samo, ne zaboravite da tokom množenja uživate u samom činu!
(Telegraf.rs / Ordinacija)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    Bez sat ipo vremena..ne racunam da sam boje.. :)

  • Šumadinac

    Niko bitan@ ne treba to shvatati bukvalno... Ali ni kod rodjene žene ništa nema džabe.

  • pfc kg

    Nije sve u parama nešto je i u evrima.

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima