BEZ SEKSA: Redovno koristite ove stvari, a niste ni svesni da mogu da vam prenesu opasne polne bolesti

Polnu infekciju možete pokupiti i bez seksa ukoliko ne vodite računa o svojim svakodnevnim navikama

  • 4

Žuriš na posao ili u izlazak i nemaš brijač. Nema veze, uzećeš onaj koji koristi tvoj partner ili cimerka. Iako ovo deluje bezazleno, uopšte nije tako jer možeš da dobiješ neku polnu bolest.

Žene su počele da stavljaju krastavac u vaginu kako bi je "očistile", a nisu ni svesne da tako mogu da dobiju gonoreju, pa čak i HIV

Stvari koje svakodnevno koristite i koje su vam naizgled jako bezopasne mogu ozbiljno da vam ugroze zdravlje. Ove stvari mogu da vam donesu polnu bolest, a da toga uopšte niste ni svesne.

Vlažni peškiri

Bakterije i virusi vole vlažna mesta, a peškiri su pravi raj za ove napasti. Peškir nemoj da deliš ni sa kim jer je dovoljno da se neko jednom obriše njime i prenese ti ko zna koju bolest.

Foto: Pixaby

Balzam za usne, ruž i cigarete

Ako pušiš, nemoj deliti cigaretu sa nekim koga ne poznaješ dovoljno jer nikad ne znaš šta ima u ustima. Isto važi i za ruževe, sjajeve i balzame za usta kao i druge slične kozmetičke proizvode. Njih koristi samo ti i niko drugi.


Solarijum

Jedno od najopasnijih mesta na kojima možeš da pokupiš polnu infekciju je solarijum. Neki virusi, poput HPV-a, mogu da prežive uprkos UV svetlu koje može da uništi druge viruse i bakterije, piše net.hr. Mesto na kojem ležiš dobro obriši antibakterijskim sredstvom da bi smanjila mogućnost zaraze.

Brijač

Oni su kao i peškiri legno bakterija. Ne brij se ničijim brijačem sem svojim čak i kad je hitna situacija jer bakterije sa površine kože mogu lako da dospeju u krvotok preko folikula dlake, sitnih oštećenja ili posekotina.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA