≫ 

KAKAV PENIS DOVODI ŽENE DO ORGAZMA: Konačno stiže odgovor na pitanje da li je bitnija veličina ili obim!

Najnovije naučno istraživanje najzad daje odgovor na pitanje šta je ženama bitno kada je u pitanju muški polni organ

Kada je reč o seksu za jednu noć, ženama nije toliko važna dužina penisa koliko njegov obim, ali znate li kakvu “alatku” bi trebalo da ima muškarac pored kojeg bi provele čitav život?

Imate mali penis? Možda je u ovome problem (VIDEO)

PAZITE: Previše seksa utiče na veličinu vaših polnih organa

VAGINA, GUZA, GRUDI: Evo o čemu žene brinu pre seksa s vama!

Za potrebe studije, koja je sprovedena na Kalifornija univerzitetu, 41 žena pogledala je i dobro opipala niz od 33 veštačka penisa izrađenih 3D štampom.

Modeli penisa bili su plave boje, a opseg veličina bio je od 10 cm dužine i obima 6 cm do 21,5 cm dužine i obima 17 cm.

Od ispitanica je zatraženo da se odluče koji bi od 33 modela najviše volele da probaju kad je reč o seksu za jednu noć, a koje dimenzije bi odabrale kao idealne za stalnog partnera. Za neobaveznu seks-avanturu žene su birale penise većeg obima od onih koje bi odabrale za stalnu vezu.


 

Međutim, kada je reč o dužini, nije bilo razlike između one koju su odabrale za seks-šemu i za stalnu vezu. U oba slučaja, žene su birale penise dužine u proseku oko 10,5 cm!

- Vagina ima mnogo nervnih završetaka veoma osetljivih na pritisak i stezanje i moguće je da ti senzori detektuju varijacije u obimu penisa, a ne toliko u dužini. Širi penis ima tu prednost da može pritiskom klitoris da dovede bliže vagini tokom polnog odnosa, a smatra se da to ženi pomaže u postizanju orgazma. S druge strane, predugačak penis može da izazove bol u grliću materice - objašnjava Šenon Leang, autorka ove zanimljive studije.

Ranija istraživanja koja su se bavila temom da li je ženama zaista važna veličina penisa donela su različite rezultate. Studija iz 2012. godine, u kojoj je učestvovalo više od 300 ispitanica, pokazalo je da veličina ženama uopšte nije važna, ali da su dame koje su često doživljavale vaginalne orgazme prednost davale dužim penisima.

Drugo istraživanje, sprovedeno prošle godine, pokazalo je da je ženama veličina penisa usko povezana s veličinom tela, odnosno ženama je važno da je penis velik jedino ako je i muškarac krupne građe. Međutim, razlika između pređašnjih i ove najnovije studije je u tome što su se pre koristile samo fotografije i opisne reči poput "mali", "kratak", "veliki" ili "dugačak", dok su ovde ispitanice dobile odštampane 3D modele penisa koje su mogle da gledaju i dodiruju tridsetak sekundi.

Zanimljiv je i drugi deo istraživanja u kojem su ispitanice dobile po jedan model penisa koji su trebale posmatrati i opipavati 30 sekundi, a zatim su nakon deset minuta iz kutije sa 33 modela penisa trebale “na slepo” izdvojiti upravo onaj koji su prethodno proučavale.

Pokazalo se da su, deset minuta nakon "druženja" s jednim modelom penisa, žene bile sklone da precene njegovu veličinu. To otkriće verovatno će goditi muškarcima, naročito onima koji su zabrinuti oko veličine svog penisa, jer ženama, ne samo da veličina nije važna, već su nakon nekog vremena spremne da je dodatno povećaju, makar u svojim mislima.

(Telegraf.rs / Jutarnji)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bla

    9. jun 2014 | 15:53

    pitali baku kakav penis volite TANAK A DUGACHAK ILI DEBEO A KRATAK???? TAJ TAJ DEBEO A DUGACHAK......

  • Aleksej

    11. jun 2014 | 00:55

    Najbitnije je da je tvrd

  • Miki

    11. jun 2016 | 14:06

    Ma koja veliciba ako nemas lovu brate dzaba daje 25 cm nazalost taka su dosla vremena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA