DAME BIRAJU: Frajeri, najviše ste nam seksi u beloj majici

Ženama je oduvek bio bitan način na koji se muškaraci oblače. Ipak, u čemu najviše vole da vide svog partnera, sigurno će vas iznenaditi

  • 3

Dame i te kako obraćaju pažnju na to kako se njihovi partneri oblače. Svako voli da vidi muškarca u savršeno skrojenom odelu ili dobro uklopljenoj kežual varijanti. Ipak, rezultati nedavno rađenog istraživanja uspeli su da iznenade čak i najveće modne stručnjake.

Žene su, verovali ili ne, kao najseksi odevni predmet na muškarcima odbrale običnu belu pamučnu majicu kratkih rukava. Nikakva skupa odela, nikakvi bakrači. Naime, istraživanje koje je rađeno u saradnji sa ženama uzrasta od 18 do 25 godina pokazalo je da su muškarci u beloj majici ocenjeni kao 12 odsto privlačniji nego u ma kojoj drugoj odevnoj kombinaciji.

Bela majica stvara iluziju muževnog tela, naglašavajući oblik obrnutog trougla od struka ka ramenima. Najveće poboljšanje izgleda žene su primetile kod muškaraca koji su bili najmanje fit, a istraživači napominju kako je to rezultat "optičke varke" bele majice.

Vodeći istraživač studije, Endrju Den, kaže da je najpoželjniji izgled muškog tela onaj u kom su ramena oko 20 odsto šira od struka. Upravo takav efekat imaju bele majice koje proširuju ramena i prsa i odvlače pažnju s stomaka, što naročito koristi onima koji imaju problema sa tim delom tela. Isti efekat bela majica je imala i kod muškarca čija je širina ramena i struka gotovo ista.

( Tamara Milić )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA