UMALO SENZACIJA: Lajovića izbacio sudija, bodrio ga Đoković!

Mladi srpski teniser izgubio od Dolgopoova rezultatom 2:1, ali je konačan rezultat meča skrojio pomoćni sudija koji je očiglednu lopticu u terenu okarakterisao kao aut

  • 2

Srpski teniser Dušan Lajović bio je na pragu neverovatnog uspeha na turniru u Majamiju!  Od skoro drugi reket Srbije imao je u rukama Aleksandra Dolgopolova, ali je ipak poražen u tri seta - 6:3, 0:6, 6:7.

Ključni momenat meča dogodio se u taj brejku kada je očiglednu lopticu u terenu sudija okarakterisao kao aut. Čelendž je zatražen, ali se poen morao ponoviti i umesto 6:4 za Srbina i servis za meč, rezultat je ostao 5:5 što je Ukrajinac iskoristio i došao do 7:6 (7:5) u trećem setu.

Sve vreme je Lajovića sa tribina podržavao Novak Đoković.

Mladi teniser je počeo meč vrlo sigurno, i već u ranoj fazi je iskoristio brojne greške koje je Ukrajinac pravio, pa mu je i oduzeo servis i poveo 3:1.

Odigrao je pametno drugi reket Srbije u prvom setu, potpuno disciplinovano pa je već u devetom gemu servirao za set. Posle 27 minuta ga je i osvojio.

Drugi set je bio potpuno u znaku iskusnog Ukrajinca, opustio je ruku i obrušio se na još neiskusnog Lajovića. Dologopolov je osvojio svih šest gemova, čemu su kumovale i greške našeg igrača.

Ipak, time nije srušen otpor 70. tenisera sveta, koji je zaboravio drugi deo igre i na startu odlučujućeg napravio brejk. Dolgopolov je dvostrukom servis greškom poklonio Lajoviću brejk, a onda je ovaj morao u najdužem gemu na meču da ga potvrdi.

Imao je Dolgopolov četiri brejk lopte, ali je Dušan uspevao da se odbrani i da povede 2:0. Nažalost, Dolgopolov se ponovo dovoljno koncentrisao i uzvratio ribrejkom.

Od tog trenutka kvalitet igre i servisa mu ponovo opada, pa je Dušan u sedmom gemu ponovo napravio brejk. Ukrajinac je morao dosta da rizikuje na drugi servis, a Lajović je odlično uzvraćao i na kraju uzrokovao greške protivnika.

Usledio je silovit gem bez izgubljenog poena, potom siguran gem Dolgopolova, a onda je Lajović servirao za meč. Nažalost, Ukrajinac je osvojio nekoliko neverovatnih poena, tako da je uzvratio oduzimanjem servisa za rezultat 5:5.

I baš tada je u Majamiju počela kiša, i igrači su se posle kratkih konsultacija povukli sa terena.

Po povratku na teren Ukrajinac je bio siguran na svoj servis i uspeo je da dođe do 6:5, ali je Lajović bez muke stigao do 6:6 i taj brejka, ali je poklekao zbog pomenute situacije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA