Ko bi se kladio da će on postati drugi reket Srbije?

Niz čudnih okolnosti doveo je do toga da je mladi Dušan Lajović stigao do 70. mesta na rang listi, čime je pretekao Janka Tipsarevića (83.) i Viktora Troickog (106.)

  • 1

Novak Đoković je neprikosnoveno najbolji srpski teniser Srbije svih vremena, a iza njega su uvek bili Janko Tipsarević i Viktor Troicki.

Međutim, desio se presedan pa je sada drugi najbolji igrač Srbije, Dušan Lajović, koji je na listi pretekao Janka i Viktora.

Lajović je u nedelju rano ujutro ostvario prvi trijumf u karijeri na turniru Masters serije pobedivši u 2. kolu u Majamiju Jen-Hsun Lua sa 2-1.

Prethodno je srpski teniser poražen u kvalifikacijama od Lukaša Lacka, ali je nakon odustajanja Tomija Hasa dobio priliku da zaigra u glavnom žrebu i iskoristio je.

Već sada Lajović je napredovao za 19 mesta na ATP listi u odnosu na prošli ponedeljak i trenutno je 70. teniser sveta (Janko Tipsarević je  trenutno 83.) a Trociki nije u prvih 100. (trenutno je 106.)

Tipsarević je povređen već neko vreme, a Trociki je suspendovan zbog dopinga, pa je to razlog njihovog pada na rang listi.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan Ilic

    24. mart 2014 | 10:09

    Bravo Delijo! Neka te zdravlje sluzi i samo samouvereno teraj napred! Sve lepo sto ti se dogadja si zasluzio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA