Zvezda ponovila uspeh Hemofarma i FMP!

Podsetite se rezultata timova iz Železnika i Vršca u takmičenju koje se ranije zvalo ULEB kup i ULEB Evrokup

  • 7

Uspeh košarkaša Crvene zvezde, koji su u sjajnoj atmosferi krcate Kombank arene pobedili Budiveljnik i plasirali se u polufinale Evrokupa, izjednačavanje je rezultata koji su u istom takmičenju, ranije pod nazivom ULEB kup ili ULEB Evrokup, napravili FMP Železnik i Hemofarm. Oba tima, po dva puta.

Prvi zapaženiji rezultat, FMP, tada pod nazivom Refleks, napravio je u sezoni 2003/2004. godine, kada je u četvrtfinalu eliminisao španski Huventud. Na putu ka finalu zaustavio ga je Hapoel iz Jerusalima. U Železniku je srpski tim slavio sa poenom razlike, u revanšu je bilo plus 3 za Izraelce.

Vršački klub je plasman među četiri najbolje ekipe drugog po kvalitetu evropskog košarkaškog takmičenja obezbedio devetog marta 2005. godine kada je u uzbudljivom dvomeču eliminisao letonski Ventspils.

Posle pobede u hali Milenijum od šest poena, u revanšu su predstavnici tada Srbije i Crne Gore poraženi sa pet poena razlike i zahvaljujući jednom poenu više prošli u polufinale, gde su eliminisani od grčkog Makedonikosa.

I naredne godine, Vrščani su bili nadomak finala, ali je još jedan grčki, klub, mnogo slavniji Aris bio nepremostiva prepreka u vreloj atmosferi hale u Solunu.

Hemofarm predvođen sjajnim košgeterom Milenkom Topićem odneo je u grčku pobedu 74:71, ali je još jednom bio slab na gostujućem terenu, jer su žuto - crni slavili 82:77 u neizvesnom finišu. Pamte se poslednje sekunde tog meča i trojka tada lidera Arisa, Terija Kasla.

Sa druge strane, košarkaši FMP iz Železnika su drugo polufinale u istoriji obezbedili sjajnim igrama u sezoni 2006/2007. i eliminicijom Hapoela iz Jerusalima posle velike pobede na domaćem terenu 88:70. U prvom meču slavio je izraelski tim sa osam poena razlike.

FMP, koji je tada vodio Vlada Vukoičić, kao i Hemofarm, zaustavljen je pred finalom. Bolji od tima iz Železnika bio je Lijetuvos Ritas, koji je poražen u Železniku sa tri, ali je u Srbiju doneo čak 11 poena prednosti.

ULEB kup (odnosno ULEB Evrokup) je ime zvanično promenio u Evrokup posle sezone 2007/2008.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Africkitigar

    27. mart 2014 | 11:20

    Znači treće polufinale za Železnik i to pod trećim imenom (reflex, pa fmp i sad cz telekom). Svaka čast Čoviću!

  • Srbija BG

    27. mart 2014 | 11:53

    Koji je PIB bio tog FMP-a a koji ove sadasnje Zvezde? Cini mi se da je isti. To je onda isti klub. Objavite komentar.

  • alek

    27. mart 2014 | 13:13

    FMP ponovio uspeh FMP-a i Hemofarma... ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA