SIMONOVIĆ I BLAŽIČ: Navukli smo se na atmosferu u Areni!

Dvojica košarkaša Crvene zvezde ističu da će im biti lakše da igraju protiv Uniksa u polufinalu Evrokupa zbog manjeg pritiska i iskustva igranja u "Kombank areni"

  • 2

Crvena zvezda je pred novim teškim zadatakom na evrosceni, a košarkašima u crveno-belim dresovima će ipak zbog par faktora biti lakše da se suprotstave Uniksu, prvom favoritu za osvajanje Evrokupa, u prvom polufinalnom meču u Beogradu.

Pritisak na crveno-belima je daleko manji nego što je bio protiv Budiveljnika, a takođe im na ruku ide što su se navikli na sjajnu atmosferu u "Kombank areni".

- Mislim da ćemo igrati dosta lakše, i mnogo bolje prvenstveno u napadu, što je bi problem protiv Budiveljnika - rekao je Zvezdin kapiten Marko Simonović na treningu u utorak.

- Čekamo jako teškog protivnika, verovatno i prvog kandidata za osvajanje Evrokupa. Tim sastavljen na svim pozicijama, od sjajnih pojedinaca, sa sjajnim trenerom i oni su napravili ekipu za osvajajnje. Pred nama je veliki izazov i nadam se da će pred punom dvoranom opet biti dobra utakmica. Potrudićemo se da damo sve od sebe i odigramo što bolje moguće i da tražimo neku svoju šansu. Što će biti jako teško, ali zato smo tu - dodaje Simonović.

Da je kvalitet ruske ekipe neupitan, potvrđuje i podatak od svega dva poraza u sezoni u svim takmičenjima.

- To je evroligaška ekipa sa dva poraza tokom čitave sezone, potpuno nebitna. Sigurno da i oni imaju neke svoje mane, mi smo odradili skauting. Probaćemo da ih napadnemo, i oni su verovatno našli neke naše mane, koje ćemo se mi potruditi da sakrijemo. Ne može se porediti sa prošlogodišnjjom ekipom.Dobili su Lokomotivu Kuban onako lagano - zaključio je Simonović.

Crveno-beli su se navikli, ali i "navukli" na ambijent u "Areni", tvrdi Jaka Blažić.

- Ulazimo u polufinale sa velikom motivacijom i željom. Znamo šta može Uniks da uradi, spremali smo se i radili skauting. Znali smo protiv Budiveljnika da će biti puna "Arena". Sad smo se malo navukli na ceo ambijent, tako da će nam protiv Uniksa biti lakše u tom smislu. Oni su sjajna ekipa sa dva poraza... Biće teško, ali ne i nemoguće - rekao je Slovenac Blažič.

Utakmica između Crvene zvezde i Uniksa na programu je od 19.30. Klikom OVDE pročitajte očekivanja trenera Uniksa, Andree Trinkijerija.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA