ZVEZDA NE STAJE: Pobeda u Subotici posle tri i po godine (VIDEO)

Golovima Mijailovića i Mrđe crveno-beli slavili u ravnici rezultatom 2:1 * Pogodak za domaći tim delo je Šarca u 79. minutu

  • 24

S razlogom se trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović pribojavao terena u Subotici, koji je više ličio na zadružnu nivu nego na mesto gde se igra Jelen Super liga, ali su njegovi momci uspeli na vreme da postignu gol protiv Spartaka i na kraju obezbede 12. uzastopni trijumf u prvenstu i zacementirano prvo mesto posle 22. odigrana kola, bez obzira kako Partizan odigra protiv Vojvodine - 2:1 (0:0).

Ujedno, ovo je prvi trijumf Zvezde u Subotici još od 2010. godine kada su slavili takođe rezultatom 2:1, dok su na prethodna dva gostovanja primili čak pet golova (3:0, 2:0). Najzaslužniji za to bili su cimeri - strelac Nikola Mijailović i asistent Miloš Ninković, čija je ''lopta sa očima'' jednostavno bila suđena da se nađe u mreži Aleksića, kao i najbolji strelac JSL Dragan Mrđa čiji je gol u 73. minutu rešio pitanje pobednika.

Mijailović je, takođe postao i prvi fudbaler čiji gol je upisan na novom semaforu Subotičana, dok je Mrđa stigao do 14. gola u prvenstvu. Gol nade za Spartak postigao je Novaković u 79. minutu posle kiksa celokupne odbrane, a Bajković je prvi put ovog proleća kapitulirao na gostujućem terenu.

Stojanović je u prolećnom delu šampionata prvi put počeo utakmicu sa dva napadača pošto je Dauda u Jagodini i Novom Sadu bio na klupi, ali ono što je najbitnije jeste da se Lazović oporavio za ovaj meč, jer je desno krilo Zvezde pravilo dar-mar u odbrani Subotičana. Veliku pomoć imao je i u Pečniku koji je ponovo zauzeo mesto povređenog Petkovića kraj desne aut linije.

- Znali smo da nas čeka teška utakmica. Na ovom terenu teško je biti onakav kakav treba. Svaka utakmica odlučuje o tittuli, a ne samo derbi. Nonšalanti smo bili kod njihovog gola. Nedopustivo je to što smo uradili - rekao je Stojanović nedugo posle meča.

Prvu šansu za gol imao je Spartak u 4. minutu kada je Torbica šutirao iz slobodnjaka, ali je potom usledio period igre kada je u glavnoj ulozi bio pomenuti Lazović. Najpre par neiskorišćenih asistencija, posle prodora sa desne strane, a onda i sjajan šut u 18. minutu koji je Aleksić paradom uspeo da zaustavi.

To kao da je bio uvod u gol gostiju koji su samo tri minuta kasnije zatresli mrežu Spartaka. Ninković je maestralno desnim felšom izigrao domaću odbranu, a iz drugog plana se ubacio Mijailović i na novom semaforu u Subotici je stajalo 0:1 za goste. Levi bek je na ovaj način zaokružio fenomenalne igre koje pruža u ravnici pošto je protiv Donjeg Srema bio arhitekta gola koji je Pečnik postigao. Slovenac je tada samo okrznuo loptu koja je išla u gol, posle šuta Mijailovića, te je pogodak i pripisan Pečniku.

Očajan teren polako je uzimao danak igri, jer je usledilo primirje na obe strane. Doduše, Spartak je konstantno bio inferioran što je Zvezda mogla da iskoristi u 28. minutu posle nespretne intervencije Aleksića, koji je potvrdio da očajno brani protiv večitih rivala. Međutim, prava uzbuđenja su viđena u finišu prvog dela.

Najpre je Dauda spustio loptu Mrđi koji je za pola koraka bio kratak, da bi uigranu akciju sa treninga upropastio najbolji strelac JSL Mrđa, posle odličnog ubacivanja Pečnika. Za Zvezdu je možda bolje bilo da je Pečnik šutirao, ali je ostala minimalna prednost na poluvremenu.

Početkom drugog dela crveno-bele je zadesio veliki peh, jer je Dauda zbog povrede napustio teren. Nije poznato koliko je ozbiljno, ali je Nigerijac uz pomoć doktora morao da napusti teren. Umesto njega ušao je Kasalica koji je na isteku sata igre imao polupriliku, ali je lopta završila u korneru posle intervencije Aleksića.

Prva i jedina šansa Subotičana dogodila se u 70. minutu kada je Novaković sa par metara butinom šutirao preko gola. Nema je bila odbrana Zvezde koja može da zahvali fortuni što domaći tim nije izjednačio. Da posle propuštenih šansi sledi kazna pokazalo se u 73. minutu kada je Mrđa zatresao mrežu Aleksića, na asistenciju Milijaša koji trenutak ranije umalo nije postigao gol iz kornera.

Tračak nade za domaći tim i nastavak uzbuđenja doneo je Šaracu 79. minutu. Ono što nije uspeo 10 minuta ranije Novaković, jeste sada Šarac koji je u 88. minutu oboren u šesnaestercu Zvezde, ali je Spasić samo odmahnuo rukom. Rezultat se do kraja nije menjao i Zvezda je obezbedila i 12. uzastopni trijumf.

- Čestitam Zvezdi na pobedi. Bili smo ravnopravni na momenete. Kako je utakmica otmicala bili smo bolji i da smo osvojili bod ne bi bilo nezasluženo. Ušli smo u meč sa previše respekta protiv Zvezde - rekao je strateg Subotičana posle meča.

Spartak - Crvena zvezda 1:2

(Šarac 79 - Mijailović 21, Mrđa 73)

Spartak: Aleksić, Antonić, Farkaš, Radović, Milošević, Kovačević, Mrkela (Trivunović), Šarac, Džugurić (Novaković), Torbica, Nosković (Ilić).

Crvena zvezda: Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović, Kovačević, Lazović (Petković), Milijaš, Ninković, Dauda (Kasalica), Mrđa (Gogić).

Jelen Superliga, 22.kolo:

Subota:

Voždovac - Donji Srem 3:0

Novi Pazar - Jagodina 2:2

Rad - OFK Beograd 1:0

Radnički 1923 - Sloboda 1:1

Spartak Subotica - Crvena zvezda 1:2

Partizan - Vojvodina (18:00)

Radnicki Niš - Javor (18:00)

Nedelja:

Čukarički - Napredak (18:00)

Tabela: Crvena zvezda 53, Partizan 49 (-1), Čukarički 35 (-1), Novi Pazar 35, Jagodina 34, Vojvodina 33 (-1), Radnički Niš 30 (-1), Voždovac 29, Spartak 26, Napredak 25 (-1), Sloboda Point 24, Radnički 1923 22, Donji Srem 20, Javor 20 (-1), OFK Beograd 18, Rad 18.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA