Dortmund sa Jojićem nadomak rušenja Kralja, Čelsi brži od pištaljke (VIDEO)

Prošlogodišnji finalista LŠ bio nadomak anuliranja poraza od Reala u Madridu, ali su dva gola Rojsa na kraju bila nedovoljna * Širle u prvom poluvremenu doneo prednost Čelsiju, a prolaz dalje obezbedio Demba Ba u 88. minutu

  • 6

Sve je moglo biti drugačije u Dortmundu da je šut Henrika Miktarijana u 66. minutu završio u mreži Ikera Kasiljasa, a ne na stativi, ali je ovako Borusija završila ovogodišnje učešće u Ligi šampiona uprkos tome što su bili nadomak anuliranja poraza iz Madrida. Na kraju, Borusija - Real 2:0 (0:0) i prolaz ''kraljevskog kluba'' u polufinale.

Dugo će u ušima navijača Borusije odzvanjati pomenuta stativa Miktarijana, jer bi to značilo da bi prošlogodišnji finalista do nogu potukao Real koji je, bez poveđenog Ronalda, strepeo do poslednjeg trenutka iako su pre sedam dana lagano slavili sa 3:0. Mogli su gosti na samom početku definitivno da reše plasman u polufinale, ali je šut Di Marije sa penala u 17. minutu odbranio Vajdenfeler, a Rojs je u narednih 20 minuta sa dva gola uterao strah u kosti Anćelotijevim momcima.

Pogađao je reprezentativac Nemačke u 24. i 37. minutu mrežu Kasiljasa, oba puta posle greške odbrane gostiju. Njegov drugi pogodak razbesneo je i Ronalda koji se nalazio na klupi, ali Real ni u nastavku nije pokazao da je dostojan prolaska u polufinale.

Osim penala u prvom i prilike Bejla u drugom poluvremenu ''kraljevski klub'' je više bio posmatrač na terenu, koji važi za jedan od najvatrenijih, što su pristalice Borusije još jednom dokazale. S Jojićem u prvih 11, plus raspoloženim Rojsom i Levandovskim, Milioneri su bili nadomak toga da po drugi put uzastopno eliminišu Real u LŠ i to na način na koji su Španci mogli da prođu prethodne sezone.

Tada je Madriđanima falio gol posle poraza od 4:1 u prvom meču, a dobili su samo 2:0, što je slično sa ovim rezultatom Borusije. Poraz od tri razlike u gostima i pobeda od 2:0 u revanšu. A, osim te stative bila je još jedna odlična prilika za trijumf Klopovih izabranika, ali je u 70. minutu Kasiljas pokazao zašto je Anćelotijev specijalista za LŠ. Sve karte je Klop bacio u napad u poslednjih 10 minuta, ali se rezultat nije menjao tako.

Demba Ba je junak Londona! Čelsi slavi Murinjove džokere! Golom Senegalca u 88. minutu aktuelni osvajač Lige Evrope savladao je PSŽ rezultatom 2:0 (1:0) i na taj način anulirao poraz iz Pariza (3:1). Tada su Plavci u nadoknadi primili treći gol, a večeras su se na sličan način su osvetili Francuzima.

Bio je Čelsi bolji rival tokom čitavog meča, a PSŽ bez Ibrahimovića nijednom nije ozbiljnije pripretio. Dva gola, dve prečke, i nekoliko sjajnih napada viđeno je od domaćih igrača tokom 90 minuta, ali ono što bi moglo da zabrine Murinja jeste arni žuti karton Branislava Ivanovića koji neće igrati u prvom polufinalnom meču.

Ko bi rekao da će povreda Azara u 18. minutu biti jedan od ključnih momenata na meču. Umesto njega ušao je Širle i već na isteku pola sata igre prepolovio je prednost PSŽ-a. Izdržali su gosti do poluvremena, ali su onda usledili sjajni napadi Čelsija. Najpre je strelac prvog gola ogodio prečku u 53. da bi samo minut kasnije okvir gola zatresao i Oskar iz slobodnjaka.

Igrao se 66. minut kada je Portugalac posegnuo za očajničkim potezom. Izveo je Lamparda i ubacio dembu koji mu se 20-ak minuta kasnije zahvalio golom koji je Čelsi odveo u polufinale lige šampiona.

Liga šampiona:

Borusija Dortmund - Real Madrid 2:0 prvi meč: 0:3

(Rojs 24, 37)

Čelsi - PSŽ 2:0 prvi meč: 1:3

(Širle 32, Ba 88)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iggy

    8. april 2014 | 23:06

    Real bez Ronalda kao i PSZ bez Ibre.

  • Pera

    8. april 2014 | 22:55

    Steta, ali stvarno, toliko su bili dominantni, i da nisu primili ona tri smesna gola u Madridu, ili da su makar jedan dali tamo sad bi ovde glat prosli, a i bez toga danas su imali grdne sanse da pobede sa 5-0. Onaj Miktarijan kad god treba da resi utakmicu i da se pokaze on se uplasi i sve unisti. Imao je tri stopostotne sanse, pogotovo ona stativa kad je i golmana predlibao i sve sto je trebalo jeste da ubaci loptu u prazan gol. Real osim onog nepostojeceg penala mozda imao jos dve poluprilike i to je to. Kako bi ih razglavio Dortmund da nisu povredjeni Blazikovski, Subotic, Gundogan i Smelcer. Steta..

  • iggy

    8. april 2014 | 23:04

    Steta sto ispade PSG. Bez Ibre nije isti klub.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA