Burna uvertira u derbi: Sva dešavanja pre utakmice na jednom mestu (FOTO)

Navodno organizovanje nereda od strane uprave Partizana, pretres igrača, hapšenje navijača, postavljanje lepka na severnu tribinu... Zaista specifična situacija pred 146. Večiti derbi

  • 1
Partizan i Crvena zvezda susreli su se po 146. put u Večitom derbiju Foto: Marko Todorović

Partizan je pobednik 146. Večitog derbija, kom su prethodile, kao po navici, potpuno nesportske stvari. Tokom subotnjeg popdoneva su stizale (polu)informacije i saopštenja pred najveću fudbalsku svetkovinu u Srbiji (ili bar ono što je od nje ostalo), zbog kojih su se, po ko zna koji put, podigle tenzije.

S kakvim ciljem su te stvari plasirane, ostaje engima, ali je svakako obeležilo dan u Beogradu, Srbiji uopšte. Evo kako je to sve proteklo.

Oko 15 časova: Odjeknulo je da su pripadnici MUP-a Srbije došli do operativnih saznanja da Uprava FK Partizan planira da izazove šire nerede na 146. večitom derbiju, kako se utakmica ne bi odigrala. Navodno, uprava FK Partizan planirala je da navijačima na Jugu i Zabranjenima, preko trenerske sobe i u torbama igrača dostavi veliku kolicinu pirotehnike, koju bi navijači upotrebili pred početak derbija i sprečili odigravanje utakmice.

15.30: MUP saopštio da je beogradska policija uhapsila više desetina navijača oba kluba kod kojih su pronađeni noževi i pirotehnika. "Neko iz uprave Partizana dozvolio je da se tokom noći na Sever unese velika količina lako zapaljivog lepka. Taj lepak sada nije moguce ukloniti sa tribine i još uvek je neizvesno kako će navijači Zvezde moći da uđu na svoj deo stadiona".

16 časova: - U poslednjih šest meseci se objavljuju mnoge laži o Partizanu i ovo je jedna od njih. Što se tiče uprave i igrača to nema veze sa istinom, to su laži koje se plasiraju sa određenim ciljem - reči su predsednika crno-belih Dragana Đurića, koji je dodao:

- To su budalaštine, ali se zna zašto se to radi. Mi ne znamo zašto se to radi, ali je sigurno da je cilj svega da se stvori loša atmosfera pred utakmicu. Klub nije dobio nikakvo obaveštenje od MUP-a.

16.10: Kulminacija apsurdne realnosti srpske države: najavljeno je da budu pretresani igrači i pripadnici stručnog štaba, kao i članovi uprave Partizana, koji, navodno, "imaju zadatak da unesu pirotehnička sredstva".

U isto vreme, ispod južne tribine Partizanovog stadiona, u šahti kod toaleta, policija je pronašla četiri velike sportske torbe sa 80 baklji i 185 dimnih bombi. Navodno, potvrđena su policijska operativna saznanja da je neko iz uprave Partizana organizovao zabranjena sredstva, a sve u cilju prekida utakmice.

17 časova: Saopštenjem se obratio i Fudbalski klub Partizan:

"FK Partizan je kao organizator i učesnik 146. večitog derbija preuzeo, u saradnji sa nadležnim državnim organima i gostujućim klubom sve zakonske mere kako bi se utakmica održala u sportskom duhu i atmosferi. Smatramo da su ove dezinformacije plasirane kako bi se poremetili naši takmičarski ciljevi i kako bi se stvorila negativna atmosfera među igračima i stručnim štabom".

17.30: Posle hapšenja navijača, koji su imali noževe, i još dva ranca sa pirotehnikom zaplenjena su kod Zapada. Od toga 86 manjih i 64 velikih dimnih bombi, zatim 80 baklji, jedan pistolj replika i jedan bokser.

18.00: Policija je zajedno sa organizatorima utakmice obišla severnu tribinu uoči meča, gde su trakom prelepljene šipke namazane lepkom za miševe i pacove. Sa njima je bio i generalni sekretar Partizana Darko Grubor.

18.20: Ostalo je nejasno da li je zapravo došlo do pretresanja igrača! Fudbaleri crno-belih ušli su na stadion u Humskoj kao i svaki prethodni put, baš kao i igrači Crvene zvezde, ali prema nekim nezvaničnim informacijama, pretreseni su ili pre polaska u Teleoptiku, ili ispred svlačionica.

Oko 18.30, pola sata pre početka meča: Dok se uklanjao lepak sa severne tribine, "delije" su zadržavane na ulazu u severnu tribinu, pa je nervoza eksalirala sukobom sa policijom, koji srećom nije dugo trajao.

Posle derbija, policija se oglasila sa saopštenjem da je privela ukupno 76 osoba od čega su 62 punoletne, a njih 14 maloletno.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan todorovic

    27. april 2014 | 04:08

    Lopovi jedni ne znate ni vi kako da pobedite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA