BAJKOVIĆ ZA TELEGRAF: Najbolje bi bilo da golmani pucaju penale!

Čuvar Zvezdine mreže ne sumnja da bi za tim najbolje bilo da golmani šutiraju penale i napominje da su u svetu mnogi to već dokazali

  • 14

Kada je sudija Milorad Mažić u 146. Večitom derbiju između Partizana i Crvene zvezde drugi put pokazao penal za crveno-bele neko na tribinama je rekao ''Eno Bajko traži da puca'', aludirajući na to da je golman najtrofejnijeg srpskog kluba Boban Bajković želeo da ispravi grešku koju je 10 minuta ranije napravio Miloš Ninković.

Ipak, loptu u ruke je uzeo Mijailović i promašio, a mi smo Bajkovića pitali da li je tačno da je tražio da preuzme odgovornost.

- Nije istina da sam tražio, ali mi je prošlo kroz glavu da ga šutiram - rekao je Bajković za Telegraf i nastavio: Golmani bi trebali da šutiraju penale, jer najbolje poznaju psihu svog kolege. Znaju kako sve to funkcioniše. U istoriji fudbala mnogo golmana je šutiralo penale i bili su više nego uspešni.

Zvezdina ''jedinica'' takođe smatra da golmani mogu dobro i da posavetuju saigrače, ali priznaje da on svoje nije iz jednog razloga.

- Sve su to iskusni fudbaleri koji su igrali u inostranstvu i koji znaju šta treba učiniti u toj situaciji. Do sada ih nisam savetovao, ali ću od sada svakako morati - istakao je Bajković.

Podsetimo, Bajković je tokom treninga u utorak pokazao zašto ga navijači zovu ''mačka'' pošto je lako ukrotio šut Mijailovića sa 11 metara.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA