Španci otkrili ko će dobiti vajld-kard Evrolige!

Finalista Evrokupa dobiće pozivnicu na dve sezone kao nagradu za svoje rezultate u Evropi, ali i obećanje da će izgraditi halu sa 12.000 mesta

  • 15

Nadanja Crvene zvezde, a naročito Partizana da bi mogli putem specijalne pozivnice da izbore učešće u Evroligi sledeće godine se polako gase. Iako je prvi čovek ovog takmičenja Đordi Bertomeu najavio da "vajld-kard" neće dobiti klubovi iz Španije, Turske i Srbije, nada je postojala, međutim, španski mediji tvrde da će taj poziv stići na adresu Valensije.

Kako se navodi u novinama na Iberijskom poluostrvu, finalista ovogodišnjeg Evrokupa dobiće dvogodišnje učešće u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju kao nagradu za rezultate postignute u Evropi, ali i obećanja d aće izgraditi novu halu sa 12.000 mesta.

U takvom slučaju Španija bi dobila i svog petog predstavnika u Evroligi pošto A licencu već imaju Real Madrid, Barselona, Laboral Kuća i Unikaha. Međutim zbog zabrane da jedna država ima više od četiri tima sa A licencom zbog čega će Valensija upravo dobiti dvogodišnju pozivnicu.

Prema pravilniku, u slučaju da se Valensija plasira u finale u tom slučaju A licencu će izgubiti tim iz Malage.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA