Zvezdi i Partizanu neće oduzimati bodove!

Potpredsednik Disciplinske komisije FSS rekao je da su uzete izjave od odgovornih ljudi iz oba kluba i da su crno-beli već kažnjeni sa 22.000 dinara zbog pet javnih opomena

  • 1

O ponašanju navijača na 146. večitom derbiju Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije raspravljaće tek naredne nedelje, ali ono što se zna jeste da neće biti oduzimanja bodova kao deo kazne koja će biti izrečena Partizanu i Crvenoj zvezdi.

Potpresednik ovog tela Milan Mladenović je rekao za Sportal da su zatražene izjave iz oba tabora, a odluka bi trebalo da bude doneta 8. maja.

- Tražili smo izjave iz Crvene zvezde zbog upotrebe pirotehničkih sredstava njenih navijača, ali i od domaćina Partizana zbog neodgovorne organizacije, upotrebe pirotehnike navijača oba kluba i razbijanja prozora na sudijskoj svlačionici. Takođe zatražena je izjava od Alberta Nađa zbog nesportskog ponašanja - rekao je Mladenović za Sportal dodavši da su crno-beli već kažnjeni sa 22.000 dinara zbog pet javnih opomena.

Mnoge je zanimalo da li bi moguće kazne pored novčanih i zabrane prisustva publike mogle da se odnose i na oduzimanje bodova, međutim, Mladenović je tu mogućnost odbio jer nije predviđena Pravilnikom.

- Kada su u pitanju kazne zbog incidenata navijača one su novčane, zatim je tu i zabrana prisustva gledalaca na najviše šest mečeva, zabrana igranja utakmica na svom terenu od dva do 12 mečeva, kao i diskvalifikacija iz tekućeg takmičenja. Što se tiče oduzimanja bodova toga nema u Pravilniku - rekao je potpredsednik Disciplinske komisije.

Pristalice oba tima su ubacivale baklje na teren, a navijači Crvene zvezde su i palili stolice na severnoj tribini stadiona u Humskoj, dok je neko razbio stakla na prozorima u sudijskoj svlačionici, a Albert Nađ je prijavljen zato što je verbalno napao glavnog arbitra Milorada Mažića.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • da da

    30. april 2014 | 22:41

    nije predvidjeno pravilnikom? važno da se Partizanu zbog paljenja stolica na severu izrekla kazna igranje utakmica bez publike, a to naravno ne smeju da urade Zvezdi boje se V..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA