Ovako Đoković može do mesta broj "1" posle Madrida!

Ukoliko srpski teniser stigne do titule na predstojećem Mastersu u glavnom gradu Španije, a trenutno prvi reket sveta ispadne pre četvrtfinala, moglo bi da dođe do smene na tronu

  • 0

Nadmetanje između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala pretvara se u jedno od najvećih u teniskoj istoriji! Španac trenutno zauzima prvu poziciju na ATP listi, ali bi Srbin već posle Mastersa u Madridu mogao da zasedne na tron!

Nadal ima 1.860 bodova više od Đokovića, ali na predstojećem turniru brani titulu, dok je drugi reket sveta prošle godine ispao već u drugom kolu. To znači da bi eventualna titula za Srbina u Madridu uz ispadanje Španca pre četvrtfinala označilo i smenu na tronu.

Novak je imao sreće pri izvlačenju parova za turnir u Madridu, jer su Nadal, Federer, Mari i Berdih u drugom delu žreba i neće moći da se sastane sa njima do finala. Drugi teniser sveta biće slobodan na startu, a u drugom kolu će igrati protiv pobednika duela između Marin Čilić i Žoaa Souze.

Najteži protivnik do finala Novaku će biti Stanislas Vavrinka, sa kojim srpski as može da se sastane u polufinalu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA