Partizan do pobede nad FMP-om posle preokreta i tuče! (VIDEO)

Košarkaški Partizana savladali ekipu iz Železnika sa 70:63, a meč je obeležio sukob zbog kog su isključeni Lovernj, Vujošević, Smiljanić i Mitrović

  • 11

Košarkaši Partizana upisali su novu pobedu u šestom kolu Superlige nad FMP-om u Železniku posle preokreta 70:63 (16:18, 15:23, 25:8, 14:14 ), u meču koji je u četvrtoj deonici obeležio sukob između igrača na terenu, ali i članova stručnog štaba pored klupa.

Sasvim iznenada je došlo do fizičkog okršaja između kapitena crno-belih Žofrija Lovernja s jedne, i Ivana Smiljanića s druge strane. Umešali su se i ostali, ali su igrači crno-belih uspeli da smire situaciju. Nekoliko sekundi kasnije je bilo sukoba kod klupe, i to između trenera Partizana Duška Vujoševića i direktora FMP-a Vladana Mitrovića. Svi navedeni su posle nekoliko minuta, odlukom delegata, isključeni.

Kada je odlazio sa terena, Lovernj je ponovo naglo odreagovao, verovatno iziritiran komentarom sa tribina.

Partizan u svom rosteru nije imao Bogdana Bogdanovića, Sašu Pavlovića i Dejana Muslija, što je bilo osetno u prvom poluvremenu protiv raspoložene ekipe iz Železnika. Crno-bele nije ni hteo šut u prvih 20 minuta, ali je u nastavku odigrao dosta bolje i preokrenuo rezultat.

U trećoj deonici je FMP postigao svega osam poena, i to je bio ključ Partizanovog preokreta, koji u prvih 20 minuta nije pogodio nijedan šut za tri poena. To je u nastavku popravio najefikasniji igrač crno-belih Davis Bertans sa četri tojke, a ukupno je postigao 26 poena.

Pratio ga je Nikola Milutinov sa 17, kao i Boris Dalo sa 10 poena. Na drugoj strani najbolji su bili Gudurić sa 11 i Dobrić sa 10 poena.

Motiv se video kod igrača FMP-a na startu meča. Razigrali su se Gudurić, Kaplanović i Dobrić, a trojkom Dunđerskog u poslednjim sekundama domaći završavaju prvu deonicu u svoju korist 18:16. Crno-belima je hitno trebao neko ko bi "proradio", a osetio se izostanak Bogdanovića, Pavlovića i Muslija, pogotovo jer nije bilo dominacije pod košem i u skoku.

U drugoj četvrtini je FMP igrao dosta bolje, i serijom 9:2 napravio osetniju prednost. Za to vreme, nije bilo koša Partizan iz igre punih pet minuta. Jedino je Bertans pogađao sa linije za slobodna bacanja. Partizan je nanizao nekoliko ličnih grešaka, pa je usledila manja serija domaćih 5:0 za maksimalnih "plus 10", koliko je bilo i na kraju poluvremena (41:31).

Na otvaranju poluvremena, Bertans je pogodio dve trojke i Partizan je za minut i po ponovo imao aktivan rezultat. Napravljena je serija 10:2, potom usledio egal 45:45. Pokušao je FMP šutem za tri poena jer nije nalazio rešenje za mnogo bolju odbranu crno-beih, koji su "zatvorili" reket. Domaći nisu u trećoj deonici pogodili nijedan šut za tri van linije 6.75 iz devet pokušaja.

Milutinov i Dalo donose vođstvo, koje je povisio Bertans trojkom za "plus sedam" pred poslednju deonicu. U njoj je Partizan uspeo da zadrži prednost, ali je ujedno i bačena senka zbog iznenadnog sukoba.

FMP: Čović 7, Čvorović, Gudurić 11, Džaković, Kaplanović 9, Dobrić 10, Mišanović 4, Radenković 2, Matić 5, Smiljanić, Šturanović 7, Dunđerski 8.

PARTIZAN: Tepić 8, Aranitović, Lovernj 6, Glišić, Dalo 10, Milutinov 17, Marinković, Gagić 2, Šalić, Andrić, Bezbradica 1, Bertans 26.

VIZURA BOLJA OD RADNIČKOG

Košarkaši Mega Vizure savladali su u Beogradu ekipu kragujevačkog Radničkog sa 91:86 (21:28, 29:20, 19:23, 22:15), u poslednjoj utakmici kola.

Mega Vizuru su do trijumfa predvodili Veličković sa 19, Miljenović sa 17 i Luković sa 12 poena, dok su kod Kragujevčana najefikasniji bili Marinović sa 21, Kalinić sa 16 i Birčević sa 15.

U zanimljivoj borbi, punoj preokreta i uzbuđenja, izabranici Dejana Milojevića slavili su potpuno zasluženo. Izborili su četvrtu pobedu, veoma značajnu protiv direktnog konkurenta za treće mesto, koje bez plaćanja specijalne pozivnice vodi u regionalnu Jadransku ligu sledeće sezone.

KLS Superliga 6. kolo:

Subota:

Crvena zvezda – Crnokosa 109:68

Borac  – Metalac 79:61

Nedelja:

FMP – Partizan 63:70

Mega Vizura – Radnički KG 19.00

TABELA: Crvena zvezda 6-0, Partizan 5-1, Mega Vizura 4-2, Radnički 3-3, Metalac i FMP 2-4, Borac i Crnokosa 1-5.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    4. maj 2014 | 20:06

    Je*i fmp ! Partizan-MIT ili cudo !!!

  • ccc

    4. maj 2014 | 20:12

    Jel moze video snimak tuce cisto@da se vidi ko iz fmp nije iskljucen a ucestvovao je. Djurovski je prvi napao Lovernja i udario ga a ostao u igri. Medjutim bilo je jos fmp ovih koji su ostali samo zbog sudija. Inace smatram da je takvo ponasanje sramota sporta ali ako se sudi neka se sudi kako treba

  • Durke

    4. maj 2014 | 20:01

    Pa ovaj Bertans se sprda sa igracima fmp-a.. 26 poena :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA