INTERVJU, VLADIMIR LUČIĆ: Nije smak sveta ako Partizan ne igra Evroligu!

Bivši kapiten Partizana, sada as Valensije, razočaran je eliminacijom crno-belih iz evropske elite, ali smatra da nema razloga za očaj. Najčešće se čuje s Milosavljevićem, ali još uvek ne razmišlja o povratku u Beograd, iako ga nostalgija drma

  • 0

Mnogi ljubitelji srpske košarke očekivali su Crvenu zvezdu u završnici Evrokupa. Umesto crveno-belih, u finale ovog takmičenja plasirao se Uniks, Srbija nema klupskog predstavnika, ali ima bivšeg košarkaša Partizana Vladimira Lučića.

Zbog povrede, krilo Valensije prvu sezonu u inostranstvu neće pamtiti po lepom, ali mogućnost osvajanja evropskog trofeja može da popravi kompletan utisak.

Posle višemesečne pauze, Lučić je bio deo ekipe u prvom finalnom meču koji je njegov tim dobio.

- Igrali smo odlično 35 minuta, a onda pali. Ispustili samo prednost od 33 razlike i sad u Rusiju na revanš putujemo s 13 poena prednosti. Uniks je dobra ekipa, kojoj malo vremena treba da napravi seriju, i to su pokazali na našem terenu. Opet nas očekuje težak meč u Kazanju, ali se nadam da možemo da osvojimo trofej - priča Lučić, da bih odmah prokomentarisao svoju povredu:

- Želeo sam posle Partizana da nastavim s dobrim partijama. Međutim, prvo sam doživeo povredu u reprezentaciji, a dva meseca posle toga i u Španiji. Propustio sam veliki deo sezone, ali šta je tu je, povrede su sastavni deo sporta i nadam se da ce ih u budućnosti biti manje - optimista je Vladimir.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

- Bitno mi je da ostanem zdrav do kraja sezone. Posle više od četiri meseca van terena teško je vratiti se i pružati dobre partije u kontinuitetu. Imao sam dobre, ali i loše momente i cilj mi je da broj slabih partija smanjim. Nisam se vratio skroz zalečen, tako da su se javljali novi problemi, ali u poslednjih desetak dana se dobro osećam.

U španskom prvenstvu drugoplasirana Valensija do sada je tri puta poražena, dok vodeći Real ima samo jednu izgubljenu utakmicu.

- Imamo odličnu sezonu, trofej u Evrokupu bio bi veliki uspeh za klub i sve nas. Realno, sumnjam da možemo kao lideri da dočekamo plej-of, ipak su Madriđani među najboljim sastavima na kontinentu - iskren je Lučić.

Ako izuzmemo povredu, bivši kapiten crno-belih oduševljen je kako je prihvaćen u Valensiji, ali i kako se snašao prvi put igrajući van Beograda.

- Valensija je prelep grad i ljudi su me prihvatili, tako da sam se vrlo brzo navikao na zivot van Srbije. Ovde se zaista obožava košarka i svako voli da igra u takvim uslovima. Odrastao sam u Beogradu i do sada nikad nisam živeo van njega, tako da mi ceo grad nedostaje. Naravno, najviše porodica i prijatelji, iako je dosta njih dolazilo ovde.

Razgovarajući s ovim momkom, koji je i igrački i ljudski za primer mnogima, nismo mogli da ne pomenemo Partizan, Zvezdu, eliminaciju srpskih ekipa iz Evrolige dogodine...

- Veliki poraz za obe ekipe, igrao sam taj rang i znam šta najelitnije evropsko takmičenje donosi učesnicima. Partizan je nesrećno izgubio, sve se namestilo tako da je šut Nolana morao da završi u košu. Ne znam da li postoji mogućnost da se Partizanu dodeli vajld karta, ali i ako ostanu bez EL, nije smak sveta. Kroz Evrokup i ABA ligu već naredne sezone mogu da se vrate u elitu.

U finišu sezon i nostalgija je jača. Evo kako se Lučić bori s njom.

- U kontaktu sam sa svima, s nekima svakodnevno, s drugima ređe. Milosavljević mi je jedan od najboljih prijatelja, pa se s njim najviše čujem.

- Jos uvek ne razmisljam o vraćanju u Srbiju i kraju prvenstva, jer mi onda sve teže pada. Postao sam stric pre desetak dana i to me najviše vuče da se vratim, ali do tada sam na skajpu - u veselom raspoloženju završava razgovor Vladimir Lučić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. Pavlović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA