Kipar trese fudbalska groznica

Ivica Jovanović može da postane prvi srpski trener u četvrtfinalu LŠ posle 13 godina

  • 0

Fudbaleri Apoela dočekuju Olimpik iz Liona u revanš meču osmine finala lige šampiona. Francuzi su doputovali u Nikoziju sa ciljem da sačuvaju minimalnu prednost iz prvog susreta kad su na Žerlanu pobedili 1:0.

Trener Kiprana Ivica Jovanović veruje da njegova ekipa može da nadoknadi zaostatak, ali da mora da odigra mnogo bolje nego na Žerlanu.

- Lion je zasluženo stekao kapital u prvom susretu jer smo mi odigrali verovatno najslabiju utakmicu u sezoni. Ipak, iako su Farnuzi kvalitetniji tim, nisu nesavladivi. Moramo da budemo pažljivi, jer to je ozbiljan tim koji kažnjava svaku grešku - rekao je srpski stručnjak.

APOEL je u prvoj utakmici bio znatno oslabljen neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca, dok za revanš Jovanović neće moći da računa samo na kažnjenog vezistu Helija Pinta.

U Nikoziji su jesenas pred punim tribinama GZP stadiona padali Porto i Zenit, pa zašto ne bi i Lion, koji je daleko od dobre forme ovog proleća. Ukoliko se to desi, Ivan Jovanović postaće prvi Srbin posle Dušana Bajevića u sezoni 1998/99. koji je ušao u četvrtfinale Lige šampiona.

APOEL - Lion (prvi meč 0:1)

Stadion: GZP. Kapacitet: 22.859. Sudija: Alberto Maljenko (Španija).

APOEL (4-2-3-1): Hjotis - Pursaitidis, Paulo Žorž, Kaka, Oliveira - Morais, Solari - Haralambidis, Tričkovski, Manduka - Ailton.

LION (4-4-2): Ljoris - Revelije, Sisoko, Kris, Kone - Brijan, Gonalon, Kalstrom, Bastos - L. Lopez, Gomis.

 

Revijalno na "Kamp Nou"?

 

U drugoj utakmici u sredu sastaju se branilac pehara Barselona i Bajer iz Leverkuzena. Katalonci su posao praktično završili u Nemačkoj pobedom od 3:1. Ipak, revanš ne mora da bude samo formalnost, pošto je Leverkuzen prethodnog vikenda pobedom nad Bajernom (2:0) u Bundesligi pokazao da može biti tvrd orah za favorite.

Za očekivati je ipak da izabranici Pepa Gvardiole zabeleže novu pobedu ili bar izbore nerešen rezultat, čime bi ostvarili jubilarni 50. meč u evro-kupovima bez poraza na svom "Nou Kampu".

- Ne smemo da potcenimo ekipu koja pobedi Bajern. Pred nama nije lak posao i spremamo se kao da je ovo najvažnija utakmica sezone - rekao je Gvardiola.

Ni podatak da "aspirindžije" već deset godina nemaju pobedu u gostima ne daje mnogo nade Nemcima.

- Realno gledano, nemamo previše šansi u Barseloni. Ipak, nateraćemo ih da se pomuče kako bi osigurali prolaz u četvrtfinale - rekao je najbolji igrač farmaceuta Leverkuzena Štefan Kisling.

Barselona - Bajer Leverkuzen (prvi meč 3:1)

Stadion: "Kamp nou". Kapacitet: 96.336. Sudija: Svejn Moen (Norveška). Početak: 20.45.

BARSELONA: Valdes - Alveš, Pike, Maskerano, Adriano - Ćavi, Buskets, Iniesta - Fabregas, Mesi, Pedro.

BAJER L: Leno - Švab, Fridrih, Toprak, Kadlec - Rajnarc, Bender - Kastro, Renato Augusto, Širle - Kisling.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA