BODIROGA: Taoci smo ABA lige! Zašto tim putem moramo u Evroligu?

Orijentacija ka nacionalnim ligama bila bi dobra i za druge zemlje, tvrdi potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije

  • 12

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga nikada nije bio zagovornik ABA lige, o kojoj i danas ima mišljenje da srpskoj košarci ne donosi boljitak. Legendarni reprezentativac Srbije revoltiran je "odlascima i dolascima" raznih ekipa, što je bio poslednji slučaj sa Levskim iz Sofije.

- Mi smo taoci ABA lige. Ona je kao autobuska stanica - uđe Solnok pa izađe, uđe Levski pa izađe. Nema nikakvih kriterijuma, ništa nije ispoštovano. Ono što je urađeno Igokei menjanjem pravila usred sezone predstavlja sramotu za organizaciju. Mislim da bi orijentacija ka nacionalnim ligama bila dobra i za druge zemlje - rekao je Bodiroga, a prenele su "Novosti".

Slavni košarkaš kaže da je apsurd da naš četvrtoplasirani klub plaća ulaznicu 150.000 evra i podseća da ništa nije ispunjeno iz sporazuma sa ABA ligom potpisanog 2009, uz tvrdnju da vrata Evrolige mogu biti otvorena i izvan regionalnog takmičenja.

- Mislim da put preko ABA lige nije jedini. Ne može niko da zabrani prvaku Srbije da igra u evropskom takmičenju. Setite se da je Partizan 1998. igrao u domaćoj ligi bez stranaca i plasirao se na Fajnal-for Evrolige. Setite se i ko je sve osvajao Evroligu. Imamo primer Olimpijakosa, a niko ne može da kaže da je grčko prvenstvo najbolje u Evropi - zaključio je Dejan Bodiroga.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    8. maj 2014 | 22:12

    Sveto trojstvo:Partizan-Srbija-Bog !!! Partizan-MIT ili cudo !!!

  • Ja

    8. maj 2014 | 18:53

    Za to se obrati Covicu, on je jedan od pokretaca te lige, kojoj je drugo ime "grob srpske kosarke".

  • Marko

    8. maj 2014 | 19:27

    Ja sam za to da jačamo našu ligu,ova ABA liga veštački napravljena...upropastili smo našu košarku da bi ABA liga bila stvorena. Naši ljudi i naši klubovi treba dobro da razmisle,šta je prioritet Srpske košarke.. da li da razvijamo Srpsku košarku ili da Zvezda,Partizan,Radnički da igraju ABA ligu. Ne moramo da igramo u Evropi pet godina,ali za tih pet godina da ojačamo našu ligu da napravimo sistem,jer nam Srpska košarka propada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA