Ugovori Rakočevića i Rakovića pod lupom finansijske policije!

Nekoliko bivših članova uprave Montepaskija uhapšenoj je pod sumnjom da su proneverili 16 miliona evra na ime poreza prilikom potpisivanja ugovora sa 17-oricom košarkaša u periodu od 2006. do 2012 godine

  • 1

Velika košarkaška afera mogla bi da potrese Italiju, ukoliko se ispostavi da su istinite sumnje finansijske policije da je u Montepaskiju izvršena velika pronevera novca prilikom potpisivanja ugovora sa velikim brojem igrača među kojima su i Igor Rakočević i Milovan Raković.

U akciji pod nazivom "Tajm aut" pokrenutoj pre dve godine nadležne službe u Italiji došle su do saznanja da su čelnici uprave kluba iz Sijene utajili porez u vrednosti od 16 miliona evra zbog čega su pripadnici finansijske policije ušli u prostorije kluba i redom pregledaju ugovore 17 košarkaša koji su u periodu od 2006-2012 godine igrali za Montepaski.

Organi zaduženi za ovaj resor već su načinili prve korake pa su tako već uhapsili bivšeg predsednika kluba Ferdinanda Minućija, njegovu "desnu ruku" Olgu Fineti i Stivena i Nikolu Samarinija, bivše šlanove rukovodstva.

Pored ugovora dvojice srpskih internacionalaca na udaru policije nalazi se dokumentacija o sledećim igračima: Kšištofa Lavrinoviča, Rimantasa Kaukenasa, Dejvida Mosa, Bendžamina Ezea, Nikosa Zizisa, Romejna Satoa, Lestera Boa Mekejleba, Vlade Ilijevskog, Malika Herstona, Henrija Domerkanta, Dejvida Andersena, Butsija Torntona, Dejvida Hokinsa, Šona Stounruka i Viktora Sanikidzea.

Za sada je utvrđeno da je najveći iznos proneveren u ugovoru Litvanaca Kšištofa Lavrinoviča i Rimantasa Kaukenasa, gde nije plaćen porez na ugovor u vrednosti od 2,5 miliona, odnosno, 1,9 miliona evra.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ko razume ,dosta

    10. maj 2014 | 17:17

    A bivse sadasnji kkczbgdfmp na 16 miliona eura ,duzan 100 hiljada poreza!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA