Može li Sloboda da iznenadi Zvezdu, ko će uz večite još u Evropu, a ko ispada?

Budite i danas uz Telegraf sport i pratite nikad uzbudljiviju završnicu srpskog šampionata, jer još se ne zna kome ide titula, ko će biti treći, a ko će napustiti elitni rang takmičenja u Srbiji

  • 2

Završnica Jelen Superlige nije odavno bila ovoliko zanimljiva i neizvesna. Osim što je pitanje nacionalnog šampiona još uvek nerešeno, takođe se ne zna ni ko će biti treći, a na začelju još niko nije otpisan, a polovina timova još uvek nije sigurna da će i sledeće godine igrati u najvišem rangu.

Crvenoj zvezdi je potrebno šest bodova u poslednja tri kola kola kako bi se posle šest godina domogla pehara šampiona Srbije, najteži od tih mečeva biće im svakako gostovanje u Užicu. Sloboda je u prošlosti umela da crveno-belima oduzme bodove i kod kuće i na Marakani, čega je svestan i trener Slaviša Stojanović.

Kada se na ovo doda da i Slobodi gori pod nogama, jer opstanak im je itekako pod znakom pitanja i ne smeju sebi da dopuste gubljenje bodova na svom stadionu, pa makar im protivnik bio neko od večitih rivala, nema sumnje da će jurišati na osvajanje bodova, kao i gosti iz Beograda.

U Partizanu se nadaju engleskom i španskom scenariju u kome bi njihov rival u borbi za titulu mogao da napravi dva neočekivana kiksa u odlučujućim mečevima što bi im donelo priliku da osvoje sedmi uzastopni pehar namenjen pobedniku Jelen Superlige.

Iako je Marko Nikolić najavio da njega i igrače ne interesuje šta će uraditi Zvezda, verovatno će pažljivo gledati utakmicu i čekati vesti iz Užica, pre nego što izađu na megdan Voždovcu koji takoreći nema imperativ rezultata nad svojom glavom.

Situacija kada je u pitanju borba za treće mesto i izlazak u evropu takođe je zanimljiva, jer čak tri tima mogu da zauzmu ovu poziciju, Čukarički, Jagodina i Vojvodina, mada su Novosađani pobedom u Kupu obezbedili svoje mesto u evropskim takmičenjima.

Upravo dve ekipe koje su igrale u finalu nacionalnog kupa susrešće se u Novom Sadu, a Jagodinci će učiniti verovatno sve da se osvete za poraz i oduzimanje trofeja koji je stajao u njihovim vitrinama prethodnih godinu dana, a time bi se primakli nekoliko koraka i svom drugom učešću u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Sa druge strane Čukarički spremno čeka kiks "ćurana" da zasedne ne poziciju borj tri na tabeli i na sjajan način kruniše odličnu sezonu u kojoj su se vratili u elitno takmičenje, ali neće im biti nimalo lako da pobede na vrućem gostovanju u Novom Pazaru.

Kada je u pitanju borba za opstanak imaćemo nekoliko međusobnih duela timova koji se bore da ostanu članovi elitnog društva. Na Banjici će Rad i Donji Srem pokušati da jedan drugog gurnu u provaliju, a isto će biti i u Kraguevcu gde Radnički dočekuje Javor.

Jelen Superliga Srbije, 28. kolo:

Subota

Radnički Kg. - Javor 17,00

OFK Beograd - Napredak 17,00

Rad - Donji Srem 17,00

Novi Pazar - Čukarički 17,00

Sloboda - Crvena zvezda 17,30

Radnički Niš - Spartak Subotica 19,00

Vojvodina - Jagodina 20,00

Partizan - Voždovac 20,00

Tabela: Crvena zvezda 65, Partizan 62, Jagodina 43, Čukarički 42, Vojvodina 41, Novi Pazar 38, Radnički Niš 36, Voždovac 36, Napredak 35, Spartak 34, OFK Beograd 30, Donji Srem 27, Sloboda 27, Radnički Kg 27, Rad 25, Javor 24.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA