Novi gol Nastasića, Juve gubi korak za Milanom (VIDEO)

Srpski vunderkind iz Fiorentine postigao gol u dva kola zaredom, Juventus jedva do boda protiv Bolonje

  • 0

Konačno se iznivelisala tabela u Italiji. Tačnije, sve ekipe imaju isti broj mečeva posle odigrana zaostala tri meča iz 22. i 23. kola. Fiorentina je remizirala u Parmi uz novi gol srpskog vunderkinda Matije Nastastića, dok je Juventus odigrao 1:1 u Bolonji.

Matija Nastasić izrasta u zvezdu srpskog i italijanskog fudbala. Tinejdžer, koji ima samo 18 godina, u prvoj seniorskoj sezoni u karijeri komanduje odbranom Fiorentine i samo tri dana posle prvenca u dresu "Viole" postigao je i drugi gol u Seriji A. Nastasić je u 68. minutu sjajno reagovao posle centaršuta Vargasa i udarcem glavom zatresao mrežu Parme, "poništivši" vodeći gol Stefana Okake Čuke. Samo 11 minuta kasnije, Ćerći je lepim udarcem doveo gosto iz Firence u vođstvo.

Ipak, nisu izdržali do kraja, pošto je Paskval skrivio penal, a Seba Đovinko bio precizan sa bele tačke za remi. Imao je Lazari sjajnu priliku za Fiorentinu u sudijskoj nadoknadi, ali je Mirante čudesnom odbranom spasio Parmu.

Juventus polako gubi korak u šampionskoj trci. Sada imaju isto mečeva kao Milan, ali i dva boda manje. "Stara dama" nije pobedila ni u trećem kolu zaredom, a može da bude zadovoljna i sa ovih 1:1 iz Bolonje s obzirom na prikazanu igru. Bio je ovo 13 remi Juventusa, a četvrti u poslednjih pet mečeva Serije A. Neuništivi Marko Di Vajo je doveo Bolonju u vođstvo, a Vučinić je poravnao rezultat. Nervozni trener Juvea Konte opet je prigovarao sudijama, pa je zaradio isključenje. I treći meč zaredom Juventusov štoper Leonardo Bonući se "istakao". Posle dva vezana autogola, protiv Bolonje je zaradio crveni karton.

U trećem zaostalom meču, Ćezena i Katanija odigrali su bez golova.

ZAOSTALI MEČEVI 22. i 23. KOLA SERIJE A

Bolonja - Juventus 1:1

(Di Vajo 17 - Vučinić 58)

Parma - Fiorentina 2:2

(Okaka Čuka 28, Đovinko 87 penal - Nastasić 60, Ćerći 71)

Ćezena - Katanija 0:0

Tabela: Milan 54, Juventus 52, Lacio 49, Udineze 46, Napoli 43, Roma 38, Inter 37 , Palermo 34, Kjevo 34, Katanija 35, Atalanta 32, Đenova 32, Fiorentina 32, Bolonja 32, Kaljari 31,Parma 30, Sijena 29, Leće 25, Novara 17, Ćezena 17.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA