Od ponora do pehara: Arsenal osvojio trofej posle 9 godina (VIDEO)

Iako su posle osam minuta gubili od Hala rezultatom 2:0, Tobdžije uspele da preokrenu i nakon produžetaka slave sa 3:2 golom Remzija u 108. minutu

  • 0

London je na nogama! Barem onaj deo koji navija za Arsenal pošto su Tobdžije posle devet godina donele trofej u vitrine kluba. Kao i te 2005. godine izabranici Arsena Vengera su i sada osvojili FA kup protiv hrabrog Hala, ali tek nakon produžetaka - 3:2 (1:2).

Peckali su navijači, ali i igrači Arsenala, gradskog rivala Čelsija i Žozea Murinja da nije osvojio nijedan trofej ove sezone, upravo ono što je Portugalac poručio Arsenalu, ali su Tobdžije olako shvatili Hal koji je nakon osam minuta imao dva gola viška.

Ipak, uspeli su da se vrate u igru, a pobednički gol u 108. minutu delo je Arona Remzija, koji se skoro oporavio od povrede i na pravi način krunisao idealnu sezonu na ličnom planu.

Publika na Vembliju se nije dobro ni smestila na tribine, a Fabijanski je u 4. minutu izvadio loptu iz gola posle šuta Čestera. Iskoristio je Hal šok Arsenala i nakon četiri minuta već je bilo 2:0. Strelac je bio Dejvis.

Činilo se tada da će Vengeru ovo biti poslednja sezona jer je istakao da će otići u penziju ukoliko ne osvoje trofej, ali to mu nisu dali Kazorla i Košćelni. Najpre je Španac sjajno izveo slobodan udarac u 17. minutu, da bi produžetke doneo Košćelni u 71. minutu.

Imao je Hal priliku da obezbedi penale u samom finišu produžetaka, ali je Aluko promašio prazan gol.

Arsenal - Hal 3:2 nakon produžetaka

(Kazorla 17, Košćelni 71, Remzi 108 - Čester 4, Dejvis 8)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA