BRAĆA GRBIĆ: Želimo da pomognemo, ali bez publiciteta!

Celokupna odbojkaška javnost u Srbiji spremna je na svaki mogući način da pomogne i uključi se u akciju pomoći ugroženima u poplavama

  • 0

Srpski odbojkaši i odbojkašice zajedno sa Odbojkaškim savezom Srbije priključili su se ostalim sportistima i sportskim organizacijama koje pomažu ugroženima u Srbiji od poplava.

Legendarni kapiten muške odbojkaške reprezentacije Nikola Grbić izjavio je da sa pažnjom prati šta se dešava u njegovoj rodnoj zemlji i da je spreman na bilo koji način da pomogne, ali da ne želi publicitet.

- Trenutno nisam u Srbiji, ali pratim sve što se događa. U kontaktu sam sa OSS i svi smo spremni da pomognemo, ali bez publiciteta, jer nam takva vrsta marketinga nije potrebna. Kao i svaki prethodni put kada su razna nedaća pogađala našu zemlju mi ćemo učiniti sve da pomognemo i mislim da je bolje da to učinimo zajednički, kao organizacija nego pojedinačno - rekao je Nikola, a slično je kazao i njegov brat Vladimir, potpredsednik OSS-a.

- Mislim da je najbolje da se stavimo na raspolaganje onima koji znaju šta treba da se radi i koji su zaduženi za sve te akcije. Odbojkaški savez i radnici su i ranijih pute reagovali kako treba. Kako i na koji način nije uopšte bitno i oko toga ne bi trebalo praviti pompu ili kampanju. To je jednostavno naša obaveza - rekao je Vanja Grbić.

Kao i njihove kolege iz muške selekcije istog su mišljenja i srpske odbojkašice. Maja Ognjenović kapiten nacionalnog tima ponosna je na svoj narod i sportiste i sportske organiizacije koje su pokazale solidarnost sa ugroženima.

- Mi smo tu i spremni da pomognemo. Savez je učinio sve što je mogao i sigurno će i dalje pomagati. Sportske hale isto. Verujem da ćemo zajedničkim snagama solidarno uspeti da prevaziđemo ovu užasnu katastrofu i iz njeg izađemo mnogo jači - rekla je Ognjenovićeva, a isto misli i Jelena Nikolić.

- Broj građana koji su se odazvali da pomognu i solidarnost koju su pokazali daju mi nadu da ćemo pobediti i ovu kataklizmu koja nas je pogodila. U ovom trenutku je najbitnije da svi zajednički radimo na tome da prevaziđemo ovu katastrofu - rekla je Nikolićeva.

Pored ovih reprezentativki i reprezentativaca podršku i sebe na raspolaganje stavili su i selektor Igor Kolaković, trener Zoran Gajić, Ivan Miljković, Jovana Brakočević...

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA