Piksi sa porodicom uplatio 1.300.000 dinara pomoći ugroženima!

Proslavljeni srpski fudbaler uplatio je veliku sumu novca na račun Vlade Srbije namenjen pomoći ugroženim u poplavama, ali ne namerava tu da se zaustavi ni on, ni njegova porodica

  • 1

Nekadašnji fudbaler Dragan Stojković Piksi sa suprugom doniraće pomoć stanovništvu poplavljenog područja Srbije u iznosu od milion dinara, a njegovo troje dece - Anja, Andrea i Marko po 100.000 dinara s porukom da unesrećeni nisu sami i da neće ostati sami.

Stojaković je u telefonskoj izjavi Tanjugu iz Pariza rekao da će novac uplatiti na račun Vlade Srbije.

Inače, on i njegova porodica su duboko potrešeni slikama koje svakodnevno gledaju iz poplavljenih delova Srbije i kaže da je to nešto što, naravno, nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

On je podsetio da je pre par godina već preživeo cunami na sveroistočnoj obali Japana, što je bila tragedija ogromnih razmera i tim pre bi unesrećenom stanovnišstvu Srbije poručio "da nisu sami i da neće biti sami".

- U ovom momentu je potrebno da se pokaže jedna velika humanost i solidarnost čitavog naroda, požrtvovanje svakog pojedinca, jer najteže, nažalost, tek predstoji. Toga moramo biti svesni, ali se ne smemo predavati i svi moramo biti kao jedan - rekao je Stojković.

Posebno je, kaže ponosan željom njegove dece da učestvuju u toj humanitarnoj pomoći i najavio da to nije kraj, odnosno da on, ali i njegova deca tek planiraju različite akcije.

- Vidimo da su se deca volonterski već uključila u prikupljanje humanitarne pomoći putem sajta koji su za te potrebe posebno otvorili, a s obzirom na to da oni imaju veliki broj prijatelja širom sveta očekujem da pomoć neće izostati - rekao je Stojković istakavši da je veoma ponosan na taj njihov gest i način na koji i oni saosećaju sa srpskim narodom.

Što se njega lično tiče, rekao je da će animirati sve svoje prijatelje širom sveta kako bi što više ljudi uključio u humanitarnu akciju pomoći Srbiji.

- Moramo da se žrtvujemo da imamo svest da neće biti kao što je bilo, da nije bitno ime i prezime, kao ni ko je ko i odakle je ko. Važno je da budemo jedno - istakao je ovaj poznati srpski fudbaler.

Takođe, dodao je da će Fudbalskom savezu Srbije predložiti u narednom periodu da krene sa organizovanjem humanitarnh akcija.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    19. maj 2014 | 20:21

    Piksi Kralj fudbala....bez tebe fudbal u Srbiji nije isti...vrati se u Zvezdu molim te...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA