FSS uplatio 15 miliona dinara za ugrožene, reprezentativci daju još pet!

Srpska kuća fudbala odlučila je da koliko god može pomogne žrtvama poplava u Srbiji i izdvojiće novac i od plata zaposlenih, od članova Izvršnog odbora kao i od Sudijske organizacije kako bi se dodatna sredstva uplatila za pomoć napaćenom narodu

  • 1

Fudbalski savez Srbije uplatio je 15 miliona dinara na račun Vlade Srbije za pomoć stanovništvu koje je u poplavama ostalo bez krova nad glavom i pretrpelo materijalnu i nematerijalnu štetu.

Takođe odlučeno je na sednici odbora da svi zaposleni u savezu izdvoje 15% od svojih mesečnih primanja i naredna tri meseca uplaćuju na račun za pomoć ugroženima, a svaki član Izvršnog odbora ove organizacije uplatiće još po 100.000 dinara.

Fudbaleri koji igraju u seniorskoj reprezentaciji izdvojiće ukupno 5.000.000 dinara za žrtve kataklizmičnih poplava, a svaki igrač može da uplati i dodatna sredstva ukoliko želi. Takođe će i arbitri zajednički uplatiti 2 miliona dinara na osnovu izdvajanja 50 % od sudijskih taksi.

FSS je ponovio apel svim fudbalskim savezima, fudbalskim radnicima, klubovima, igračima i trenerima, a posebno onima koji rade u inostranstvu, da uplate sredstva u skladu sa svojim mogućnostima na račun koji je otvoren u Fudbalskom savezu.

Uz pomenutu finansijsku pomoć, srpska kuća fudbala je stavila na raspolaganje svoju halu u okviru Sportskog centra u Staroj Pazovi, hranu i sve potrebne uslove za život za članove 25 porodica iz najugroženijih delova zemlje.

Nakon analize aktuelnog stanja zaključeno je da će prvenstvene sezone u okviru FSS biti završene.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    19. maj 2014 | 22:15

    Ne brukajte se ,fudbaleri.Novakovim primerom Ivanovic,Kolarov, Matić pa svi redom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA