De Viljota prva žena u Formuli 1!

Ovo je fantastična prilika, jer ću veoma blisko sarađivati sa najboljima i tako steći veoma važno iskustvo koje će mi koristiti u karijeri, rekla je vozačica Marusije

  • 1

Prvi put u istoriji Formule 1 test vozač u jednoj ekipi biće žena, pošto je Marija de Viljota iz Španije na Dan žena potpisala ugovor sa ekipom Marusija.

De Viljota se prethodno takmičila u nekoliko serija, uključujući špansku Formulu 3, 24 sata Dajtona, a prošle godine je testirala Reno R29 na stazi Pol Rušar.

- Veoma sam srećna što sam postala deo F1 tima kao test vozač. Ovo je fantastična prilika, jer ću veoma blisko sarađivati sa najboljima i tako steći veoma važno iskustvo koje će mi koristiti u karijeri - rekla je De Viljota.

Marija je ćerka bivšeg vozača F1 Emilija de Viljote, koji se takmičio sredinom sedamdesetih, ali bez uspeha.

Nemac Timo Glok i debitant iz Francuske Šarl Pik predstvljaće tim koji je prošle sezone nastupao pod imenom Marusija Virdžin.

Marusija nije učestvovala na predsezonskim probama u Barseloni, pošto bolid MR01 nije uspeo da prođe sve sigurnosne testove.

Novog test vozača bi uskoro trebalo da dovede i Meklaren. Nije u pitanju žena, ali jeste najmlađi vozač u istoriji takmičenja.

Šampionat Formule 1 počinje 18. marta trkom za Veliku nagradu Australije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan

    8. mart 2012 | 14:33

    Ala vi nemate pojma, a sta cemo sa onih pet prethodnih??? Marija Tereza de filips je prva zena u F1, a Djovana Amati je poslednja koja je nastupala...promenite ovo nemojte se blamirati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA