Pantelić: Još tri nedelje pauze pa lagani treninzi

"Osam bodova je velika prednost, koja se teško gubi i iskreno ne verujem da će je komšije potrošiti, ali ne smemo da gubimo nadu" - kaže ljubimac delija o šansama Zvezde za titulu

  • 0

Napadač Olimpijakosa Marko Pantelić, tri nedelje nakon teške povrede članka koju je zaradio na treningu, u petak će skinuti longetu s leve noge. To je samo kraj prve faze u oporavku srpskog reprezentativca koji se nada da će već početkom sledeće sezone biti onaj stari. Pantelić je do povrede na 18 utakmica za klub iz Pireja postigao 16 golova.

- U petak konačno skidam longetu a onda idem na snimanje posle koga ćemo znati preciznije dokle se stiglo s oporavkom. Biće odmah lakše bez toga na nozi ali tek sam na pola puta, sledi još najmanje tri nedelje odmaranja pa onda lagani treninzi, vožnja bicikla i slično.

Sve je to igra s vremenom, treba mnogo strpljenja. U puni trenažni proces neću ući pre početka letnjih priprema ali se nadam da ću biti onaj stari u narednoj sezoni – nada se Pantelić.

To znači da će iskusni centarfor sigurno propustiti naredne akcije reprezentacije Srbije, odnosno okršaj sa Španijom u Sent Galenu krajem maja.

- Bilo bi glupo da uopšte razmišljam o igranju protiv Španije. Čak i kad bi noga do tada potpuno ozdravila nisam trenirao nedeljama i mišići su previše oslabili. Verujem da će reprezentacija i bez mene odigrati dobro.

Bivši napadač Crvene zvezde nije propustio priliku da prokomentariše veličanstvenu atmosferu na poslednjoj utakmici crveno-belih u Superligi, kad je protiv Spartaka na Marakanu došlo preko 40.000 ljudi.

- Četrdeset hiljada na Marakani i još par miliona koji su hteli da dođu. Velika je to armija navijača uz čiju pomoć i veliku podršku Zvezda može da prebrodi krizu. Realno, osam bodova je velika prednost, koja se teško gubi i iskreno ne verujem da će je komšije potrošiti. Nama ostaje da se borimo i čekamo kiks, da pobeđujemo i vršimo pritisak. Takva nam je liga, nema gde da se izgubi toliko mnogo bodova za jedno proleće ali treba verovati i boriti se dok ima teoretske šanse.

Olimpijakos gura na tri fronta. U četvrtak gostuje ukrajinskom Metalistu u okviru osmine finala Lige Evrope. Prošle nedelje crveno-beli iz Pireja preuzeli su lidersku poziciju u grčkom prvenstvu a i u nacionalnom kupu su među poslednje četiri.

- Osnovni cilj nam je prvenstvo ali velika želja je da osvojimo i kup i tako duplom krunom potvrdimo apsolutnu dominaciju u Grčkoj. U kupu smo ostali jedini od „velikih“, protivnik u polufinalu je OFI a drugi par čine Atromitos i Tripoli.

Liga Evrope nije u prvom planu ali želja je da doguramo što dalje možemo. Mi se nadamo da možemo do samog kraja, mada, teško je, veliki klubovi i veliki novac su u igri. Ali ja sam siguran da će moji drugovi dati sve od sebe, a od mene imaju moralnu podršku.

(Telegraf.rs/O. M.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA