JAVIO SE GOGIĆ: Ako se klubovi dogovore, Zvezda i Partizan mogu odmah u finale!

Direktor KLS konačno se posle dužeg vremena obratio medijima i rekao da postoje ideje da dva trenutno prvoplasirana tima na tabeli odmah započnu sa finalnom serijom, ali da ipak sve zavisi od sporazuma klubova

  • 8

Vanredna situacija u Srbiji zbog koje su otkazani svi sportski događaji u našoj zemlji stvorila je velike probleme košarkaškoj Superligi, koja se i u normalnim okolnostima igra u ubitačnom ritmu.

Iako postoje indicije da bi Vlada Srbije mogla u petak da ukine deo odredbi koje se odnose na vanrednu situacija, time se ispunjava samo prvi preduslov, a to je da se šampionat nastavi, ipak kakvi će koraci biti preduzeti odlučiće se na sednici Predsedništva udruženja klubova KLS koja je zakazana za subotu.

Direktor takmičenja Dragan Gogić, jedan od najtraženijih ljudi u košarkaškim krugovima prethodnih mesec dana konačno se oglasio u javnosti, a povod je bio nastavak domaće lige.

- Mi poštujemo odluke Ministarstva sporta i omladine i Košarkaškog saveza, kao naše krovne organizacije, a paralelno pratimo i stanje na terenu. Pod ovim podrazumevamo situaciju u dvoranama klubova u kojima su smešteni raseljeni iz poplava poput Pionira, ali i pratimo pristup saobraćajnicama. Partizan bi trebalo da gostuje u Kosjeriću, Radnički ide u Valjevo - rekao je Gogić za Mondo.

Ukoliko sve bude išlo kako se predviđa 10. kolo KLS trebalo bi da bude na programu u utorak, što znači da će takmičenje u odnosu na prvobitni raspored biti u zaostatku tri kola. Zbog toga je na poslednjoj sednici Predsedništva predviđeno da se poslednjih pet kola odigra po ubrzanom sistemu, sa samo danom pauze između utakmica.

Na istoj toj sednici javila se i ideja da se radi dodatne uštede vremena Mega Vizura i Radnički iz Kragujevca odreknu učešća u plej ofu, tako da Crvena zvezda i Partizan odmah započnu finalnu seriju, a ovu informaciju potvrdio je i Gogić. Prema nezvaničnim informacijama predlog je izneo predstavnik Mege Miško Ražnatović, a Kragujevčani nemaju ništa protiv.

- Stav lige je da mora da se ispoštuje dogovor neposrednih proizvođača, odnosno klubova. Kancelarija lige sa mnom na čelu je samo izvršni organ. Moje je da podnosim izveštaje Predsedništvu i sprovodim njegove odluke. Imam pravo da dam mišljenje, ali nemam i pravo glasa - naveo je Gogić i dodao:

- Mi ćemo sve svoje resurse staviti u službu dogovora, a to nam neće biti lako. Sudije, delegati i kontrolori  moraće dan posle utakmice da do 10 sati ujutru dostave izveštaje u elektronskoj formi kako bi kancelarija lige do 12 časova obavila sve neophodne aktivnosti vezane za sledeće kolo.

Ovo podrazumeva žrebanje sudija, imenovanje drugih službenih lica, ali i izricanje kazni i suspenzija.

Ne bi bilo zgoreg pomenuti da je u suštini ligaški deo KLS mnogo bitniji nego sam plej of, jer se kroz njega obezbeđuje direktno učešće u ABA ligi naredne sezone za prva tri tima na tabeli, dok će četvrtoplasirani morati da plati kotizaciju u iznosu od 150.000 evra.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • crna zmija

    22. maj 2014 | 16:40

    Bolje da se nije ni javljao,iovako samo prica sto mu drugi narede..

  • alooo

    22. maj 2014 | 16:51

    dajte ih odmah u finale ,da ne bude ko u jadranskoj...

  • Sss

    22. maj 2014 | 17:36

    A sta ako Mega završi druga, hoće li onda ponovo da se menjaju pravila i da se igra i polufinale plej ofa, pošto unapred dogovarate finale Partizan - Zvezda?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA