Adnan iz Tuzle: Novače, dižem tri prsta tebi u čast!

"Slao si iskrenu podršku svima kojima je bila potrebna. I ne samo to, kroz odricanje novčane nagrade za osvojeni Rim u korist poplavljenih, samo si dodatno pokazao ko si ti zaista," piše jedan doktor iz Bosne i Hercegovine

  • 55

U trenucima kada se Balkan bori sa posledicama teških poplava, Novak Đoković je na sebe skrenuo pažnju iskrenom podrškom Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, što nije promaklo ni najvećim svetskim medijima.

Ovakav postupak je već pohvalio selektor fudbalera BiH Safet Sušić, a iz Tuzle je stiglo pismo doktora iz Tuzle upućeno našem tensiseru, koje prenosimo u celosti.

"Dragi Novak, kroz istoriju dešavale su se kataklizme i katastrofe. Nestajali su kontinenti, nestajali su narodi... Nažalost, na ovim prostorima nam se nedavno desila nova. Nezapamćene poplave u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj odnele su mnoge živote, odnele teško stečene kuće i domove, a donele bol i tugu.

Kao što uvek biva, prvo su komšije počele međusobno da se pomažu. Svet je u početku na kašičicu dobijao informacije, a onda si ti taj svet uzburkao. Iz elektronskih i pisanih medija slao si iskrenu podršku svima kojima je bila potrebna. I ne samo to, kroz odricanje novčane nagrade za osvojeni Rim u korist poplavljenih, samo si dodatno pokazao ko si ti zaista. Posle tebe, počeli su neki sportisti da se slično ponašaju, ali način kako si ti sam to uradio je da se ne zaboravi.

Možda su mi smetala tri tvoja podignuta prsta nakon tvojih pobeda, jer su me podsećala na podignuta tri prsta nekih drugih, bradatih, prljavih koji su slavili silovanja i ubijanja tu oko mene. Međutim, tri prsta su tvoje nasleđe i tvoj simbol, a zbog svog stava, ničim nateranog, i bez zadnje namere iskazanog na najhumaniji način dostojan čoveka, potrudiću se da te bilo gde gledam uživo i tamo, zajedno s tobom, nakon tvoje pobede, i sam podignem tri prsta tebi u čast.

Bravo, Novak Đoković!

S poštovanjem Adnan Burina".

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar Arsenijević

    23. maj 2014 | 10:53

    Možete da se busati u grudi da ste Srbi ili Bošnjaci ili Hrvati, ali ako niste Ljudi džaba vam. I, kada čujem ove mediokritete kada kažu: "vratio se korenima", "svojoj veri" i kada prosipaju svakakve gluposti na tu temu ne znajući ni svoje korene niti svoju veru niti svoju istoriju (neko ko slavi Peruna bi im mogao reći da treba da se vrate "pravoj iskonskoj veri svojih predaka koju su tako mučno odbacili"), dođe mi da im kažem: Terajte se više sa tim vašim malim mozgovima! Ko vas ugrožava i od koga se branite?! Ima li leka za te vaše bolesti uma?! Novak vam sve vreme pokazuje kako valja biti čovek, a vi sve to vreme provodite prebrojavajući mu krvna zrnca "ponosni" na njegovo Srpsko poreklo i nipodaštavajući ono najvažnije - on je, za razliku od vas, Čovek! Ne očekujem da će bilo šta od te Ljudskosti stići to vašeg mozga, jer šta zna papagaj koji je zatvoren čitavog života u kavezu?! On misli da je čitav svet veliki kao taj kavez!

  • Yugo

    23. maj 2014 | 10:42

    Ni mi Srbi nismo ponosni na bradate i prljave koji siluju...to je sramota za naciju...navijamo za vas u Brazilu!!!

  • Frfljavi

    23. maj 2014 | 09:24

    Znači, ne znam da li sam emotivan u poslednje vreme ili su ovakve vesti doprinele da budem takav jer ih ima baš dosta u poslednjih dve nedelje ali ovakve stvari me uvek uzburkaju i rasplaču :( Jako lepe reči je uputio i Safet Sušić. Oduševim se ovakvim stvarima. Samo tako ljudiiiiii.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA