REALOVA DESETKA! Šampioni Evrope su kraljevi! (VIDEO) (FOTO)

Real Madrid sa 4:1 pobedio Atletiko i postigao nedostižno u evropskom fudbalu. Atletiko vodio do 93. minutu, ali se onda sve srušilo golom Serhija Ramosa.

  • 30

Real Madrid je šampion Evrope! Dramatično finale Lige šampiona odlučio je glavom Geret Bejl koji je u 110. minutu krunisao potpuni preokret slavnijeg kluba iz Španije, čija je ovo 10. titule prvaka Evrope!

Posle njega još tri gola Reala za ubedljivo slavlje i nokaut rivala.

Prethodno je Serhio Ramos u šok završnici i u jednom od poslednjih napada Reala doneo produžetke!

Real Madrid - Atletiko Madrid 4:1 (1:1, 0:1). Prvi put od 2002. godine Real je na tronu Evrope!

Atletiko je poveo preko Dijega Godina u 36. minutu, preokret su doneli Serhio Ramos u 90+3, Geret Bejl u 110, Marselo u 118 i Ronaldo u 120.

Očaj na licima navijača i igrača Atletika i stanje ekstaze kod novih pobednika.

Atletiko je sve imao od 36. minuta do 93. Bio je na dva minuta od prve titule šampiona Evrope, ali je umor kaznio Serhio Ramos, koji je doneo produžetke. U produžecima se dogodilo ono što su svi naslućivali po završetku regularnog dela. Real je osvojio 10. evropsku titulu, po čemu je apsolutni rekorder.

Ovo je gol odluke.

Ovo je mogao da bude gol odluke.

Ovo je gol Serhija Ramosa koji je doneo produžetke.

Gol Marsela.

Gol Ronalda.

Veliko finale je moralo da bude odlučeno u dodatnih 30 minuta zahvaljujući spretnosti Serhija Ramosa, momka koji je pre dve godine prošao golgotu onim udarcem u penal kada je lopta otišla u pravcu Marsa.

Sve mu se vratilo. Doneo je spas skupocenom klubu, predsedniku Perezu, treneru Anćelotiju, koji je bio na dva minuta od neuspešne sezone.

Kukavička igra izabranika Dijega Siomeonea u drugih 45 minuta bila je od presudnog značaja.

Atleti se držao, branio, ponekad i zapretio. Čuvao je tih 1:0 toliko snažno, da je u pojedinim trenucima delovalo da Real do sutra neće stići do gola. Ali...

Atletiko je ostao bez Felipea u 82. minutu, štopera, uz Godina stuba odbrane "jorgandžija" i Čolov tim je počeo da pada i konačno je legao u 93. minutu.

KUDA JE KRENUO KASILJAS

Kiks proverenog i legendarnog Realovog golmana Ikera Kasiljasa je više doneo prednost Atletiku, nego snalažljiva reakcija glavom univerzalnog štopera Urugvaja Dijega Godina u 36. minutu.

Zanimljivo, to je prvi put da u jednom finalu LŠ gol postigne Urugvajac. I to u danu kada je njegov zemljak Luis Suarez potvrdio da će posle operacije zaigrati na Svetskom prvenstvu.

Čudesni Atletiko, još čudesnijeg trenera Dijega Čola Simeonea stigao je dople krune u sezoni, koju će "jorgandžije" teško ponoviti.

 

BEZ NAJBOLJEG BILI JAKI

Izlazak Dijega Košte i pre 10. minuta je samo laicima rekao da je Atletiko na kolenima.

Jer, Dijego je punim sprintom dotrčao do aut linije, kako bi se izmena što brže izvela, time je poslata poruke - "možete i bez mene".

Atletiko je bio pod naletom gradskog rivala u prvih 15 minuta drugog dela, preostalih 30 je igrao samo pred svojim golom i počeo je da traži šansu u kontranapadu.

Fokus je bio na odbrani! Kako je vreme odmicalo, crveno - beli madriski tim je pojačavao odbranu i uspeo, na kraju je poklekao

SKUPOCENI PROMAŠAJU REALA U 45 MINUTA

Ronaldo (pre svega) i drugovi su u prvom poluvremenu najviše pokušavali udarcima van 16 metara. Bejl, da nije postigao gol za titulu je šutirao i unutar 16 metara, ali je pokazao veliku nervozu u bitnim momentima regularnog dela.

Real Madrid: Kasiljas, Karvahal, Varan, Serhio Ramos, Koentrao (Marselo 58. minut), Di Marija, Kedira (Isko 58. minut), Modrić, Benzema, Bejl, Kristijano Ronaldo.

Atletiko Madrid: Kurtoa, Huanfran, Godin, Miranda, Filipe (Tobi 82. minut), Tijago, Gabi, Koke, Raul Garsija (Hoze Sosa 66. minut), Vilja, Dijego Košta (Adrijan Lopez 9. minut).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Madrd

    24. maj 2014 | 23:42

    Real zasluzeno osvojio pehar lige sampiona,mada se Ateltiko hrabro drzao,sad ce se onaj nas mudrac Antic i dalje hvaliti kako je najbolji trener Atletika svih vremena.Ja mislim da mu je pao kamen sa srca kad je Ramos dao gol.

  • boro81

    24. maj 2014 | 23:59

    Ako ovaj bejl vredi 100 miliona,onda bi Dragisa Binic u danasnje vreme vredeo bar 150 miliona...

  • Coa

    25. maj 2014 | 00:48

    El Grande Atletico! Hvala ti za ovu sezonu, najbolji klub trenutno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA