TITULA SE VRATILA NA MARAKANU: Zvezda je šampion Srbije u fudbalu! (VIDEO)

Crveno-beli su pobedom protiv OFK Beograda sa 4:2 i matematički obezbedili prvo mesto kolo pre završetka Jelen Superlige

Sve je gotovo, Crvena zvezda je šampion Srbije! Crveno-beli su posle sedam godina vratili titulu na Marakanu, a prvo mesto Zvezda je potvrdila pobedom protiv OFK Beograda sa 4:2, posle čega je usledilo slavlje više od 40.000 Delija!

Lazović, Pečnik, Mrđa i Ninković nisu dali OFK Beogradu da odloži slavlje crveno-belih za sredu, iako je mlad tim kluba s Karaburme pružio verovatno najbolju partiju sezone upravo protiv Zvezde!

Na proslavu Zvezdine titule došli su i bivši igrači crveno-belih Nemanja Vidić, Dejan Stanković, Marko Pantelić, koji su ovacijama pozdravljeni na Marakani.

Navijači crveno-belih, kao što su najavili podršku igračima pesmom su pružili od 29. minuta zbog pogibije dvojice vođa Velibora Dunjića i Marka Ševa, a pesma od tog trenutka do kraja meča orila sa svih strana stadiona.

Međutim, tišina sa početka kao da je poremetila crveno-bele, pa je OFK Beograd u 12. minutu došao do vođstva, jer je posle prodora Čavrića koji je uputio pas ka Paločeviću, defanzivac Crvene zvezde Pavićević sproveo loptu u mrežu Bajkovića!

Šok na Marakani nije dugo trajao, jer je Lazović izjednačio rezultat nekoliko minuta kasnije, a pred kraj poluvremena Pečnik je golom za preokret doveo atmosferu na tribinama do usijanja!

Igrači Slaviše Stojanovića su se ponovo samo na trenutak opustili zbog čega je u 42. minutu stiglo izjednačenje, a gol je postigao Gajić!

Crveno-beli u tim trenucima nisu imali rezultat koji im garantuje titulu, ali je Stojanović u pauzi, uspeo da ih podigne što se videlo već u prvom minutu nastavka, kada je Mrđa postigao gol vredan titule!

Strepnja stručnog štaba, rezervnih igrača i navijača Zvezde trajala je do 85. minuta kada je Ninković golom zapečatio pobedu crveno-belih, posle čega je počelo slavlje!

Pre početka utakmice na Marakani održan je minut ćutanja za sve žrtve poplava.

Crvena zvezda: Bajković, Pavićević, Kelhar, Mijailović (Onjilo 87. minut), Petković, Milijaš, Ninković, Pečnik, Lazović, Rakić (Filip Kasalica 65. minut, usmesto Kasalice ušao je Savićević u 75. minutu), Mrđa.

OFK Beograd: Čupić, Vasuilić, Vasiljević, Planić, Obradović, Gajić (Dejan Zarubica 65. minut), Micevski, Zdjelar, Paločević, Čavrić Dražić.

Jelen Superliga, 29. kolo:

Crvena zvezda - OFK Beograd 4:2

(Lazović 15, Pečnik 39, Mrđa 46, Ninković 85 - Pavićević 11. ag, Gajić 43)

Spartak - Partizan 1:4 (počelo sa zakašnjenjem)

(Kovačević 55 - Lazović 21 p, Luka 45, Pantić 72, Marković 83)

Donji Srem - Sloboda Point 0:0

Čukarički - Radnički Niš 0:0

Novi Pazar - Radnički 1923 0:1

(Spalević 52)

Jagodina - Javor Matis 1:1

(Đurić 23 - Docić 50)

Napredak - Vojvodina 0:2

(Ivanić 32, Nastić 60)

Voždovac - Rad 2:1

(Obradović 27, Božić 75p - Milošević 63p)

Tabela: Crvena zvezda 71, Partizan 68,  Jagodina 47, Čukarički 44...Radnički 1923 31, Donji Srem 29, Sloboda 28, Rad 26, Javor 26.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA