Zvezda pala posle drame: Bogdanović junak pobede Partizana!

Bek crno-belih preuzeo odgovornost u finišu meča i produžecima i bio najzaslužniji za prvi trijumf Partizana nad Zvezdom ove sezone

  • 43

Drama u Železniku pripala je Partizanu! Aktuelni šampion Srbije, kao gost, savladao je ekipu Crvene zvezde, u derbi meču 12. kola KLS, rezultatom 82:78, ali tek nakon produžetaka, što mu je donelo prvo mesto na tabeli pred doigravanje.

Junak pobede svakako je Bogdan Bogdanović koji se do polovine poslednje deonice nije video, ali je nakon izlaska Pavlovića zbog pet ličnih grešaka preuzeo odgovornost i trasirao put kao prvoj pobedi crno-belih nad Zvezdom u ovoj sezoni. Prvoj, ali veoma važnoj jer je ulog bilo prvo mesto i prednost domaćih navijača.

Bio je Partizan bolji rival tokom čitavog meča. U par navrata imao je i dvocifrenu razliku, ali se Zvezda vratila u finišu meča kada je Blažič vezao osam poena. U tim momentima Partizan je ostao bez Pavlovića koji je gurao ''valjak'' sa 20 poena. Imao je Bogdanović šansu i da pre produžetaka reši pitanje pobedika, međutim bio je polovičan sa linije penala,sedam sekundi pre krakja meča.

Zvezda, s druge strane, nije ličila na onu ekipu koja je vezala devet pobeda i suvereno držala prvo mesto KLS. Nakon pauze crveno-beli su vezali tri boraza i izgubili lidersko mesto. Najveći problem za Zvezdu svakako je pad forme Amerikanaca, Dženkinsa i Nelsona koji je bio neprepoznatljiv na ovom meču.

Najefikasniji na meču bio je Bogdanović (24 poena) čija je trojka u produžecima odvela Partizan na plus pet, na dva minuta pre kraja, i Zvezda posle toga nije uspela da se ponovo vrati iako su imali šansu. Stigli su na -1 (78:79), ali je potom usledio ofanzivni skok Lovernja za polaganje, a zatim i ubačeno bacanje za konačan rezultat.

Pored Bogdanovića, Pavlović je ubacio 20, Lovernj 12 i Milutinov 10. S druge strane, najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Blažič sa 22 poena. Marjanović je postigao 13, a Dženkins je do kraja dodao 12.

Crvena zvezda - Partizan 78:82 (15:24, 14:16, 17:9, 24:21, 8:12)

Crvena zvezda: Mitrović 0, Lazić 5, Blažič 22, Simonović 5, Marjanović 13, Radenović 8, Katić 0, Nelson 5, Dženkins 12, Lipovij 2, Dragićević 6, Tejić 0.

Partizan: Tepić 6, Lovernj 12, Pavlović 20, Dalo 0, Milutinov 10, Bogdanović 24, Gagić 1, Musli 2, Andrić 0, Bezbradica 0, Bertans 7, Šalić.

Partizan je bolje otvorio ovaj meč. Nakon uvodnih poena Milutinova, Blažič je pogodio trojku, ali je Zvezda potom promašila dve. Zakucavanje Lovernja i polaganje od tablu odveli su crno-bele na 12:5 što je bio alarm da Radonjić zatraži tajm-aut posle kojeg je Zvezda vezala pet poena.

Međutim, usledio je treći faul Blažiča što i te kako može da poremeti crveno-bele. trojka Dragićevića uz zvuk sirene smanjio je zaostatak Zvezde na -2, ali samo na kratko - 13:19. Do kraja, bolja igra crno-belih za +9 na kraju prve četvrtine.

Nešto nervoznija igra na obe strane na početku druge deonice. Za Partizan su pogađali Musli i Pavlović, za Zvezdu Dragićević i Marjanović sa penala. Nakon tehničke greške crno-belih Lazić je smanjio na 23:28, ali je već u narednom napadu pogrešio. nedugo zatim ispravio je grešku i pogodio trojku za 26:30 jer je Pavlović pre toga pogodio za dva poena.

Isti igrač je potom pogodio i jedno bacanje, ali i napravio treću ličnu grešku. U narednom napadu Simonović je pogodio ispod koša, ali je Milutinov vratio na 28:33. Usledio je zatim sušni period Zvezde, dok je Partizan pogodio tri slobodnja bacanja za 36:28. Tajm-aut Radonjića nije doneo ništa dobro u igri Zvezde koja je ponovo pogubila konce u napadu što je Partizan kaznio i ponovo stekao dvocifrenu prednost na isteku 20 minuta - 29:40

Najefikasniji u prvom poluvremenu bio je Milutinov sa 10 poena. Bogdanović je ubacio devet, a Pavlović sedam. U domaćem timu bolji od ostalih bio je Marjanović sa osam poena.

Kao i u prvom napadu na meču za Zvezdu Blažič je prvi poentirao, ali je potom promašio šut za tri poena. Zvezda i na početku treće deonice nema ideju u napadu. Nedostaju Nelson i Dženkins, ali tu je Radenović koji je smanjio na 33:40. Novu šansu da smanji rezultat imao je upravo pomenuti Nelson, ali je usledio težak promašaj, potom i faul nad Pavlovićem koji je pogodio 2+1.

Odlična kontra i trojka Dženkinsa naterala je Vujoševića da zatraži tajm-aut jer je Zvezda prepolovila vođstvo Partizana - 38:43. Zahvaljujući tehničkoj, koju je dobila klupa Partizana, Zvezda je dobila priliku da preokrene rezultat, ali je Katić promašio oba bacanja. Ipak, Dženkins nije i na semaforu je stajalo 40:43. Ali, samo na kratko jer su usledila četiri vezana poena crno-belih - 40:47.

Nervozna igra na obe strane, sa puno grešaka uslovila je da smo videli mali broj poena u finišu, a posle četiri vezana Zvezde, Pavlović je bio precizan sa linije penala - 44:49. Potom je usledila četvrta lična Pavlovića, dok je Radenović bio precizan sa slobodnih bacanja - 46:49 što je i bio konačan rezultat treće deonice.

Uvod poslednje deonice protekao je u šutiranju slobodnih bacanja. Pavlović je pogodio oba s jedne, Marjanović samo jedno s druge strane - 47:51. Seriju promašaja trojki s obe strane prekinuo je Nelson, a Dragićević je sa penala doneo drugo vođstvo Zvezdi na meču - 52:51.

Nakon tehničke greške Radonjića Pavlović je vezao četiri poena i crno-beli su vratili prednost (57:54). Potom je usledila greška Dženkinsa i novi poeni Pavlovića. Nakon tajm-auta Zvezde, Marjanović je pogodio za dva, ali je promašio dodatno bacanje - 56:59.

Pavlović je pogodio još dva bacanja za svoj 20. poen, ali je napravio peti faul i tehničku posle koje se Zvezda ponovo vratila u igru posle osam vezanih poena Blažiča - 65:63. Poen Gagić i dvojka Bogdanovića ponovo su bili dovoljni da Partizan na minut i po do kraja ima +1, ali je potom usledila trojka Dženkinsa koju je vrlo brzo anulirao Bogdanović koji je kasnije sa linije penala bio polovičan za 70:70 i meč je otišao u produžetke.

Nakon dva vođstva Zvezde usledio je mini šou Bogdanovića koji je trojkom, dva minuta pre kraja, utišao domaće navijače i odveo crno-bele na plus pet - 74:79. Do kraja pomenuti poeni Lovernja i prvi trijumf Partizana nad Zvezdom ove sezone - 78:82.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coa

    31. maj 2014 | 22:37

    Još jedan dokaz koliki je igrač J. BLAŽIČ, čovek je majstor!

  • RADUJE ME OVAJ PORAZ

    1. jun 2014 | 00:04

    Posle 4 vezane pobede za redom nad nejakim Partizanom,super što smo sad izgubili,da lepo prekinemo tu seriju i započnemo novu u finalu.Jer dosta više da nam se obija o glavu da pobeđujemo tokom cele sezone a da nam onda ovi sirotani uzmu trofej.Kada smo prvi i imamo sve pobede gubimo kada je najbitnije.E sad je ovo taktički,da se promeni i skine teret.IDEMO ZVEZDO ZGAZI IH SAD SVE!

  • Bandzi

    31. maj 2014 | 22:55

    Prosto pprazavajuce da posle 5 utakmica nemamo stopostotni ucinak protiv patlidzana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA