RISTOVIĆ: Utakmica u Železniku bolje od ovoga ne može da se organizuje

Uprkos incidentima, sportski direktor domaćina ovog duela smatra da u manjoj hali utakmica visokog rizika nije mogla boilje da se organizuje

  • 24

U okviru 12. kola domaće Superlige odigran je četvrti ovosezonski večiti derbi, a prvi u 2013/2014 u kojem je Partizan trijumfovao.

Rezultatske promene, neizvesnost meča, produžetak, egal završnica svakako bi dan kasnije bile teme o kojma se više govori da utakmicu nisu obeležile baklje, petarde, uvrede, provokacije, sukobi na terenu i van njega, kao i ostali nesportski momenti.

Kada o konkretnim podacima pišemo, ovo je broj pirotehničkih sredstava koja su korišćena pre, za vreme i posle utakmice. Podatke nam je dostavio KK Crvena zvezda.

"Pet topovskih udara bačenih od strane navijača Partizana na teren i tri među navijače Zvezde, šest zapaljenih baklji navijača crno-belih i dve baklje simatizera crveno-belih, koje su mogle da nanesu ozbiljnu štetu drvenim tribinama, bilans su incidenata koji su obeležili subotnji duel".

U skladu s utakmicom visokog rizika, a uprkos brojnom obezbeđenju i preduzetim merama opreza organizatora (između ostalog, smanjen je kapacitet hale), na tribinama su se, kod obe grupe navijača, pojavila pirotehnička sredstva.

Pristalice večitih rivala palile su baklje bacajući ih s jedne tribine na drugu, preko terena.

Početkom utakmice navijači Partizana, pokušavajući da pogode tribinu sa Zvezdinim navijačima, topovske udare bacili su kod novinara, posle čega su organizatori pomerili predstavnike medija iz tog dela sale, a sa ubacivanjem topovskih udara nastavilo tokom celog meča.

Za vreme derbija, osim standardnih uvredljivih pesama, gađanja bakljama, poneke čarke na terenu među rivalima, sukobili su se i navijači i igrači.

Po završetku meča, službeni predstavnik Crvene zvezde pokušao je da se smiri strati sa Bogdanom Bogdanovićem, koji je bio okrent ka tribini Zvezdinih navijača, a ista osoba se ubrzo našla oči u oči na terenu sa Sašom Pavlovićem, s kojim je takođe imao žustru polemiku.

Kako saznajemo,  isti je u završnici meča prilično vređao i psovao košarkaša Partizana i to iz reda u kojem se nalaze fotoreporteri.

Zbog stalnog ustajanja i vređanja, policajac je zamolio dotičnog da sedne.

Navijači Zvezde su bakljama gađali košarkaše Partizana koji su slavili pobedu u direktnom duelu za prvo mesto uoči plej-ofa.

Posle utakmice, izlazeći iz hale, crveno-beli zadržani su u hodniku, kako se ne bi sukobili s pristalicama crno-belih, a samo jedna staklena vrata delila su Zvezdaše od sale za konferencije u kojoj je trener Partizana započinjao svoje izlaganje. U tom momentu, Zvezdini navijači počeli su da lupaju na vrata, vređajući Duška Vujoševića, zbog čega je konferencija na kratko prekinuta, da bi se posle urgiranja organizatora i izvinjenja domaćina i nastavila.

Kada su se glave malo ohladile i strasti smirile, sportski direktor Crvene zvezde Davor Ristović, rekao je za Telegraf da uzimajući u obzir okolnosti, utakmica visokog rizika u hali u Železniku nije mogla bolje da se organizuje

- Posle utakmice, delegat mi je prišao i rekao da je zadovoljan Zvezdinim domaćinstvom, kada se sve sagleda. Treba razumeti da je u takvim uslovima teško organizovati duel visokog rizika, hala FMP-a, jednostavno, nije predviđena za to. Ali, o tome ne odlučuje Zvezda, zna se ko je nadležan - rekao je Ristović.

Takođe, ako se zna da su pravila Lige vrlo rigorozna, da se kažnjava i za nenošenje sakoa na utakmicama, treba sačekati koji dan i videti za kojim merama će posegnuti direktor Lige Dragan Gogić.

- Mi smo pokazali da smo dobri domaćini, izvinili smo se Vujoševiću još na početku koferencije zbog skandiranja navijača, iako se našem predsedniku Čoviću niko nikada nije izvinio zbog uvreda. Ne znam kako su baklje dospele na tribine, unesu se i u Pionir ili Arenu, to je jako teško sprečiti, posebno u manjoj hali. Iako je propusta bilo, siguran sam da smo uradili sve kako bi utakmica za sve učesnike bila bezbedna! - ponovio je sportski direktor crveno-belih.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. Pavlović)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    1. jun 2014 | 22:05

    Kondicioni trener je onaj momak u belom partizanovom dresu koji je sedeo treći od do kraja, pored ekonoma. Tri puta je bacio paket iznad sebe ka grobarima, koji su međusobno odmah raspodelili pirotehniku. Ima za ovo više svedoka. Momak se pored toga nekulturno ponašao prema zvezdinim navijačima iz partera, od kojih nije imao nikakve provokacije. To je momak koji Pavlovićas na snimku drži u momentu kada je ovaj napravio tehničku. Ristoviću, bačeno je najmanje 15 topovskih udara na zvezdine navijače i nrmoj se ustručavati i izvinjavati onima koji seju mržnju.

  • Pfc

    1. jun 2014 | 22:30

    A da je igrano kod nas odma bi napadali kako nije bilo lepo organizovano i kako smo mogli da imamo takve propuste... I sve im ne odgovaraju Grobari a njihovi huligani su sve posteni vidim... Sve smo mi vise pirotehnickih sredstava uneli od njih ja msm da oni kriju istinuu za njihovr...ko ce kome ako nece svoj svome...sa razlogom postoji ta poslovica...

  • Partizan

    1. jun 2014 | 22:33

    Kad se Dule kaznjava zbog sakoa a ovo sto su dopustili da se desi je 100 puta gore treba da se smene ili da plate...i sto su njihovi huligani napali Sasu (mi barem postujemo njihove igrace van terena). I oni samo iznalaze neka opravdanja a da je tako Partizan organizovao i da su nasi navijaci napadali onda bi odma svi trazili da se odma kazni ili da se smene glavni organizatori...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA