Masa: Ferari može do podijuma u Australiji

Brazilac ne krije da nije 100% zadovoljan novim bolidom, ali veruje u uspeh sa bolidom iz kog treba da se izvuče maksimum

  • 0

Vozač ekipe Ferari Felipe Masa veruje da njegov tim može da dođe do podijuma na trci Velike nagrade Australije uprkos problemima sa bolidom u predsezonskim testovima.

Iako ni prvi vozač Fernando Alonso i tehnička ekipa Ferarija ne očekuju dobar start sezone, Masa je ipak optimističan, verujući da se problemi prilikom testiranja neće ponavljati.

- Svake godine radimo manje testova, tako da je teško da ustanovimo kakva je situacija sa timovima. Prošle godine smo prošli odlično na testovima, došli u Melburn i završili na drugoj poziciji. Neću da krijem da nismo 100% zadovoljni sa svime što smo uradili u Španiji, i voleo bih da smo brži. Imamo potpuno novi bolid o kom treba još da učimo i iz kog treba da izvučemo sav potencijal - rekao je Masa.

- Imamo jak tim i verujem u naše kapacitete da zapretimo tokom sezone. Realno ćemo u Australiji otkriti kako ćemo reagovati kad se svi takmičimo u istim uslovima: malo goriva u rezervoaru i sa najmekšim gumama. Sigurno da postoje timovi koji izledaju dosta jako i brzo poput Red Bula, Meklarena, Mercedesa i Lotusa. Tu je onda ona grupa koja će biti blizu i boriće se za nekoliko desetinki, npr. Zauber, Toro Roso i Fors Indija. Ipak verujem da možemo do podijuma i to je jedino o čemu razmišljam - rekao je Brazilac.

Problem sa novim F2012 bolidom ne bi mogao da bude najveći Masin problem, koji se nada da će mu dobra sezona doneti produžetak ugovora sa italijanskom ekipom.

- Ova godina se ne razlikuje od prethodnih. Radim na tome da produžim saradnju sa Ferarijem koji traje toliki niz godina - završio je Masa intervju za zvaničan sajt italjanskog konstruktora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA