NOVA TITULA ZA MAŠU: Šarapova savladala Halep i osvojila Rolan Garos! (FOTO)

Ruskinja savladala Simonu Halep sa 6:4, 7:6, 6:4 i tako stigla do svoje pete Gren slem titule

  • 0

Marija Šarapova uspela je po drugi put u karijeri da osvoji Rolan Garos. Ruskinja je u finalu slavila protiv Rumunke Simone Halep rezultatom 6:4, 7:6, 6:4 i tako stigla do svoje pete Gren slem titule.

Ovo je bio četvrti duel ove dve teniserke, a u svim okršajima je slavila Šarapova, koja je do pobede došla najviše zahvaljujući iskustvu koje ima u igranju većih mečeva u odnosu na Rumunku. Tako ni posle 36 godina, jedna Gren slem titula nije otišla u Rumuniju.

Rumunka je sjajno otvorila meč i povela sa 2:0, ali je Šarapova brzo stigla do izjednačenja, zatim i do brejka prednost. Ipak, Halep je uspela da se vrati u prvi deo igre, ali je poklekla kada je servirala za ostanak u setu i dozvolila Šarapovoj da povede sa 1:0.

Šarapova je sjajno otvorila drugi set i odmah oduzela servis protivnici i tada se činilo da se polako približava kraj Rumnki, ali se Halep nije predavala i uspela je da ponovo uvede set u egal. Nakon toga obe teniserke su uspevale da sačuvaju svoj servis sve do devetog gema kada je Rumunka uspela da napravi brejk za 5:4, ali je Šarapova odmah uzvratila istom merom.

Servirala je i po drugi put Halep za ulazak u treći set, ali nije uspela da dođe do trećeg seta pre taj-brejka. Imala je u 13. gemu Šarapova 5:3, ali je četvrta igračica sveta osvojila četiri vezana poena i odvela meč u treći set.

U prva dva gema trećeg seta videli smo odmah dva brejka, da bi se na naredni čekalo do petog gema, kada Šarapova stiže do 3:2, ali ni Rumunka se nije predavala i uspela da stigne do 4:4. Ipak, Šarapova je u samom finišu meča zaigrala fenomenalno, osvojila naredna dva gema i stigla do velikog trijumfa.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA