ZVEZDA SIGURNA: Oslabljena Mega Vizura nije mogla do brejka u Pioniru!

Crveno beli u dvorani Pionir savladali Mega Vizuru rezultatom 81:70

  • 1

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mega Vizure rezultatom 81:70 u okviru prvog meča polufinal plej-ofa Košarkaške Superlige Srbije.

Crveno-beli su meč prelomili dobrom partijom u drugoj i trećoj četvrtini kada su uspeli da naprave dvocifrenu rezultatsku prednost, koju  su održavali do kraja protiv oslabljene Mega Vizure. Naejfikasniji u redovima crveno-belih bio je Branko Lazić sa 14 poena, dok je Demarkus Nelson postigao 13. Drugi meč u ovoj polufinalnoj seriji je na programu u sredu.

Crvena zvezda: Rebić 0, Mitrović 7, Lazić 14, Blažič 9, Simonović 5, Marjanović 5, Radenović, Katić 8, Nelson 13, Dženkins 12, Lipovi 5, Dragićević 3

Mega Vizura: Reljić 5, Krstić 11, Avramović 2, Luković, Veličković 4, Miljenović 17, Jokić 5, Varda 20, Tijanić, Bojić 4, Milovanović 2, Jaramaz

Obe ekipe su u utakmicu ušle veoma odlučno i efikasno. Za svega pet minuta postignuto je preko 20 poena, a rezultat je bio u egalu. Mega je do poena stizala preko sjajnog Ratka Varde Veličkovića, dok su početne poene za crveno-bele postigli Nelson, Mitrović i Blažič.

U drugom delu prvog perioda, Crvena zvezda je zahvaljujući trojkama Lazića i minijaturom Katića, uspela da napravi seriju 9-2 i da dođe do ozbiljnije prednosti - plus devet, a na prvu dvominutnu pauzu se otišlo sa 24-17.

I u drugoj četvrtini, Ratko Varda je nastavio da muči crveno-bele, ali je napad domaće ekipe funkcionisao kako treba pa je uspevala da održi solidnu rezultatsku prednost, zahvaljujući Lipoviju, Katiću i Dragićeviću.

Mega je uspela da sredinom četvrtine priđe na minus četiri, da bi onda izabranici Dejana Radonjića iskoristili lošu postavku Megine zone i trojkama Lazića stigli do maksimalnih plus 14. Ipak, gosti su do poluvremena uspeli da spuste prednost na jednocifrenu razliku - 43:34.

Crvena zvezda je dodala gas u trećoj četvrtini. Zaigrali su crveno-beli mnogo agresivnije u odbrani, što im je omogućilo lake poene iz kontre, a to je donelo i novu dvocifrenu prednost.

Varda je održavao Megu u kakvom takvom rezultatskom priključku, ali su gosti i dalje bili u solidnom zaostatku. Ipak, kada su se priključili Jokić, Milovanović i Veličković, gosti su prišli na minus sedam - 60:53. Mega ipak nije mogla ništa ozbiljnije da uradi do kraja utakmice, Zvezda je odbila sve nalete Mege i uspela da već visoku prednost dodatno uveća zahvaljujući visokoj dozi agresivnosti koju je držala u odbrani.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    8. jun 2014 | 21:03

    Da li Radonja sme a i ume da kaze igracima da se neraspucavaju sutevima za tri poena?Jos jedno ocajno i sramno vodjenje ekipe uz jos jedan izostanak kapitena Simonovica kojeg mesecima nema nigde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA