Čikago gledao prvi poraz srpskih odbojkaša u Svetskoj ligi!

Prvi poraz Orlova u Svetskoj ligi od selekcije SAD * Naredni meč na programu je u noći između subote i nedelje

  • 3

Odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz u Svetskoj ligi pošto je u Čikagu poražena od domaće američke selekcije maksimalnim rezultatom 3:0 (30:28 25:20, 25:16).

Srpski tim je dobro otvorio utakmicu i imao je dve set lopte u prvom setu, ali su Ameri ispeli da izjednače na 24:24, a nedugo zatim i da stignu do dva poena viška - 30:28. To kao da je prelomilo utakmicu jer orlovi nisu ličili na ekipu iz prvog seta, ali i onu koja je vezala četiri pobede u grupi B.

Metju Anderson je postao nezaustavljiv za naš tim koji je zakazao na prijemu. Konstatno kaskanje za Amerikom u drugom setu umalo se nije isplatili u finišu kada smo stigli na poen manjka - 21:20, ali je potom usledio ''blickrig'' domaće ekipe za 25:20 na kraju drugog seta.

Treći set je bio sve, samo ne takmičarski. Amerika je igrala, dok su se naši povremeno budili iz očiglednog sna prouzrokovanog vremenskom razlikom. Na kraju 25:18 za ubedljivih 3:0. Treba dodati da je Anderson zabeležio neverovatnih 25 poena, a u redovima Srbije istakli su se Atanasijević sa 13 i Kovačević sa 11 poena.

Pozitivno iz ovog meča svakako je činjenica da je dolar od svake prodate karte namenjen stanovništvu u Srbiji koje je pogođeno polavama.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA