NOĆ KOJU ĆE PAMTITI KOSTARIKA: Borbeni "zlatni" za četiri minuta slomili Urugvaj!

Fudbaleri Kostarike savladali su Urugvaj rezultatom 3:1 u prvom kolu grupe D

  • 4

Ogromno iznenađenje na stadionu Fortaleza. Fudbaleri Kostarikeposle velikog preokreta stigli su do pobede nad Urugvajem rezultatom 3:1 i tako produžili seriju Urugvaja koji nije pobedio prvu utakmicu na Mundijalu još od 1976. godine.

Izabranici Luisa Pinta su hrabrom i beskompromisnom igrom uspeli da stignu do trjumfa i dođu do neverovatne pobede. Tri boda Kostariki doneli su Džoel Kembel, Oskar Duarte i Markos Urenja, dok je jedini pogodak za bledi i oslabljeni Urugvaj postigao Edison Kavani. Treba reći da je Luis Suarez ceo meč proveo na klupi.

Urugvaj: Muslera, Pereira, Lugano, Godin, Kaseres, Arevalo, Gargano (Lodeiro 0d 60.), Rodriges (Hernanes od 76.), Forlan (od 60. Gonzales), Stuani, Kavani

Kosta Rika: Navas, Gonzales, Umana, Gamboa, Duarte, Bolanos (od 89. Barantes), Diaz, Tejeda (od 74. Kubero), Borges, Ruiz (od 83. Urenja), Kembel

 

Više o ovoj vesti pročitajte na našem Specijalu posvećenom Svetskom prvenstvu Brazilu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Haha

    14. jun 2014 | 22:50

    Bravo legende, a jesu vazdigli ovaj Urugvaj, kao da je Brazil. Bili prvaci pre syo godina, pa sta. Samo gazite , Kembel zakon !!!

  • cxy

    14. jun 2014 | 23:24

    Kostarika do titule!

  • audi7

    14. jun 2014 | 23:22

    Ovo se dešava kada preplaćeni igrači igraju a sa druge strane su debitanti koji verovatno moraju i da rade da bi preživelui!Samo par kostarikanaca igraju u inostranstvu.Od njih jedino Brajan Ruiz i Kembel iz Olimpijakosa mogu da kažu da su finansiski obezbeđeni.Nedostaje Suarez?!Pa osim njega ovde je Kavani,Pereira,Forlan,Rodrigez,Godin,Lugano,Fuzile..Prejaka ekipa.Prejaka kada ne bi mislili da je dovoljno samo da izađu na teren pa da se drugi uplaše.Čestitam kostarikancima!!!!Sećam se Urugvaja kako su grizli 2010-te.Milina je bilo gledati ih.Ali tada su mnogi tek probijali put ka zvezdama.Tačnije ka biznisu kako kaže Blater i definiše fudbal.Ali još po neko igra fudbal iz ljubavi na njegovu žalost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA