PARTIZAN SE VRATIO U IGRU! Bogdanović razbio Zvezdu i doneo 1:1 u seriji!

Košarkaši Partizana pobedili večitog rivala Crvenu zvezdu sa 82:62 i tako im se revanširali za poraz u prošlom meču i izjednačili rezultat u seriji. Bogdanović ubacio 33 poena, uz četiri skoka i pet asistencija

  • 92

Košarkaši  Partizana  revanširali su se Crvenoj zvezdi za poraz u prošlom meču! Crno beli su pobedili kao "gosti" sa 82:62 izjednačili u seriji na 1:1.

Sada igraju sledeći meč  (četvrtak 20.00) kao domaćini, ali bez publike, pa će imati priliku da povećaju rezultat.

Na sreću ovoga puta nije bilo biti nemilih scena, kao na prošlom meču kada je izbila tuča između igrača.

Takođe, ovaj duel bio je u senci spekulacija da se ekipa Partizana uopšte neće pojaviti na terenu i da će odustati od finala, ali su se danas ipak odlučili da igraju.

Izgleda da je to bila psihološka igra da malo destabilizuju protivnika što se i desilo, jer je Zvezda odigrala katastrofalno. Šutirali su za tri poena 4-24,  i imali 27 skokova.

Naspram njih Partizan je imao 36 skokova, ali je takođe loše šutirao trojke 6-23, ali je igrao mnogo koncentrisanije.

Partizan je do pobede vodio maestralni Bogdan Bogdanović sa 33  poena   četiri skoka i pet asistencija, za koga ekipa Zvezde nije imala nikakvo rešenje za njega. Uz Bogdanovića crveno - bele je iznenadio i Đorđe Gagić sa 18 poena dok je Bertans dodao 14.

Kod Zvezde trio Katić - Blažić - Dženkins je jedini bio raspoložen. Blažič je ubacio 19 poena, Katić 15, a Dženkins 17 koševa

Utakmica je bila preslikana kao ona prva, samo što su ovoga puta bile obrnute uloge. Sada je Partizan imao prednost konstantno i diktirao tempo utakmice.

.Pre početka meča, sa razglasa u Pioniru je puštena pesma Cece Ražnatović Kukavica baš u trenutku kada je Duško Vujošević ušetao na teren..On se lagano prošetao do centra tu malo stajao i vratio do klupe...

Zvezda ni u jednom momentu nije bila u prilici da preokrene meč. Jeste dolazila na minus pet razlike, pa na minus tri 57:60 u poslednjoj četvrtini ali je to bilo sve što su uspeli da urade.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Zvezda je šutirala trojke 1-7 na startu meča, a prošli put je imala 5-8 što je bio glavni razlog vođstva...

Crno beli su od početka imali osetnu prednost, koja se kretala od sedam do 18 poena razlike. Na početku meča bilo je 23:11 i ta prva četvrtina odredila je dalji tok meča.

Tandem Bogdanović - Gagić bio je nerašiva enigma za crveno - bele pa je razlika porasla i do maksimalni 31:13 polovinom druge četvrtine.  Zvezda nije imala rešenje za zonsku odbranu i pokušavala je šutevima da razbije zonu ali ih šut nije služio.

Ipak, uspeli su da do poluvremena priđu na 11 poena minusa 40:29.

Treća četvrtina je u ovakvim mečevima uvek krucijalna i to je znala Zvezda. Krenula je u totalnu ofanzivu, Katić se razigrao pod košem, nadovezali su se Blažič i Dženkins i crveno beli su po prvi put polovinom trećeg perioda došli na minus 5 49:44.

Bio je to momenat odluke, da su tada uspeli da se približe i vrate u meč, verovatno bi pobedili. Ali, greška u odbrani kada je fauliran Gagić uz koš, a zbog prigovora Simonović dobija tehničku i Partizan je iz jednog napada dao pet poena i odlepio se opet.

U poslednjoj četvrtini, Partizan je održavao razliku od pet do 10 poena, sve do kraja kada su se skroz odlepili i dobili ubedljivo. Sve u svemu, utisak je da se igralo do ujutru Zvezda ne bi uspela da pobedi, jer kada god bi se približila dobijala je trojke ili koševe uz faul.

Sledeći meč u četvrtak biće zanimljiv jer se igra bez publike.

Crvena zvezda - Partizan 62:82 ( 1:1)

CRVENA ZVEZDA: Rebić, Mitrović, Lazić 5, Blažič 19, Simonović 2, Marjanović 2, Radenović 2, Katić 15, Dženkins 17, Lipovij, Stojanović, Dragićević. Trener: D. Radonjić.

PARTIZAN: Tepić 2 (7 sk), Aranitović, Lovernj 6, Marinković, Dalo 4, Bogdanović 33, Gagić 18, Musli, Andrić 3, Bezbradica 2, Bertans 14, Šalić. Trener: D. Vujošević

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    16. jun 2014 | 22:45

    Najjaca petorka i tim Evrope:BOGdanovic,Pavlovic,BERTAns,Lovernj i Milutinov(zamene:Vesterman,Milosavljevic,Kinsi,Novica i Gagic) i PONOVO PRVACI EVROPE na celu sa legendarnim Duletom Vujosevicem !!! Partizan-MIT ili cudo !!!

  • ana

    16. jun 2014 | 20:55

    Konacno ravnopravni sudjenje.

  • Hehehehehehe

    16. jun 2014 | 22:02

    Kako vasa Zvezda prodje kad sudije posteno sude. Bogdan vas napuni kao paprike. Amin !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA