Terzić će doneti milione u Zvezdu?

Dolazak nekadašnjeg predsednika FSS i OFK Beograda u Crvenu zvezdu svakako će promeniti politiku poslovanja na Marakani * Pravilna politika, snažan rad omladinske škole, filijala, novi trening kamp i forsiranje mladih igrača su odluke koje bi šampionu Srbije mogle da donesu milione

  • 33

Odakle početi? Pitanje koje je Zvezdan Terzić verovatno sam sebi postavio u momentu preuzimanja funkcije generalnog sekretara u Crvenoj zvezdi. Od početka je svakako logičan odgovor, međutim, na Marakani se stiglo ''do kraja'', uzimajući u obzir trenutnu situaciju.

Vest da je doskorašnji predsednik OFK Beograda preuzeo funkciju u Zvezdi mnogima je bila izenanđenje, ali ne i onima koji su dublje upoznati sa prilikama u najtrofejnijem srpskom klubu jer se Terzićevo ime već nekoliko dana usko povezivalo sa crveno-belima.

Sada kad je stigao, široki auditorijum Zvezdine publike interesuje koji će biti naredni koraci novog genseka. Terzić, svojevremeno predsednik FSS i dugi niz  godina alfa i omega Romantičara, važi za izuzetno sposobnog funkcionera. Prvi radni dan mu je već počeo jer na Marakani zaseda Odbor za hitna pitanja.

Ono što se od Terzića očekuje na Marakani jeste način da se pronađe novac, što za bivšeg predesdnika OFK ne bi trebalo da bude problem. Možda u početku da, ali gledajući šire u budućnost Terzićev dolazak bi i te kako mogao da bude novi početak za Zvezdu.

Pre svega što je Terza čovek koji zna da pronađe, stvori i proda fudbalera. To je radio na Karaburmi, tako će verovatno i na Marakani, a Zvezda dugo nije odradila transfer za pamćenje. Novom članu Zvezdine Uprave na ruku ide i to što klub neće imati imperativ titule u prvoj sezoni.

- Mnogi kažu da je Zvezda klinički mrtva, da je u teškoj situaciji. Mislim da izlazak postoji, uz jednu pravilnu politiku, snažan rad omladinske škole, filijala, novog trening kampa, forsiranjem mladih igrača. Jednom pravilnom strategijom može da se vrati na staze stare slave - reči su Zvezdana Terzića.

Upravo to forsiranje mladih igrača, pored Zvezdine škole, moglo bi da počne i dovođenjem mladih fudbalera OFK Beograda koji su odranije na skeneru crveno-belih. Imena kao što su Aleksandar Čavrić, Dejan Dražić i Bogdan Planić.

Najveće šanse da se preseli na Marakanu ima Dražić, koji je ponikao u omladinskoj školi Partizana, ali je potpunu afirmaciju stekao u sezoni koja je iza nas. Planić i Čavrić su bili i letošnje želje Dragana Džajića koje bi mogle da se ostvare baš u momentu kada je ovaj napustio klub. Jedini problem, što se tiče Čavrića, moglo bi da predstavlja interesovanje evropskih klubova.

Mada, ukoliko Zvezdi Čavrić bude trebao verovatno će i doći na Marakanu.

Njegovim dolaskom moglo bi da svane i omladinskoj školi jer je Terzić poznat kao funkcioner koji voli rad s mlađim fudbalerima, plus par iskusnijih. Dokaz za to je godinama unazad sastav OFK Beograda.

Ponavljamo, prvi radni dan Terzića je počeo u petak, a vrlo brzo se očekuje razgovor sa trenerom i fudbalerima kako bi se videla situacija vezana za narednu sezonu.

- Želim da pregledam ugovore igrača, da se upoznavam sa ukupnom slikom kluba, pa ću za četiri-pet dana moći više da kažem - između ostalog rekao je Terzić.

Da li dolaskom Zvezdana Terzića počinje Zvezdina era?

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kosovo

    20. jun 2014 | 22:39

    Navijač sam zvezde već 50 godina,i sad posle ovoga je došao trenutak da prestanem da uopšte gledam Srpski fudbal.Ima li iko sposoban i pošten u ovoj drzavi da preuzme zvezdu.Terzić se krio Od zakona postupak je još u toku,Čović gde je god bio iza njega afere.STID ME JE TITULE KOJU SMO OSVOJILI,UKRALI SMO JE ZAR POSLE TERZIĆEVOG OFK I DODELE PEHARA DA BUDEM PONOSAN NA TITULU.SVE VARAMO I LAZEMO OD UEFE DO NAŠIH IRAČA.IMA LI IKO DA SMO ISPOŠTOVALI DOGOVOR. I MI SMO VELIKI KLUB .MI SMO VELIKI LOPOVI A NAŠI NAVIJAČI SE NE BORE ZA ISTINU I PRAVDU.STIDIM SE

  • Miiile, još dinamita!

    20. jun 2014 | 15:44

    Kao što je i OFK Beogradu godinama unazad?

  • Kornwall

    20. jun 2014 | 16:09

    A sta sa dugom od 50 miliona? Kad ja dugujem za struju ugase je..zvezda duguje UGASITE zvezdu. Gde je ovde drzava?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA