PEŠIĆ: Jedini poraz doživeo sam u Srbiji!

Trener Bajerna, šampiona Nemačke u košarci, objašnjava zašto nije uspeo da u našu zemlju prenese model da se klubovi finansiraju od svog rada i da na utakmicama nema incidenata

  • 13

Bivši trener Crvene zvezde, Svetislav Pešić doneo je Bajernu titulu prvaka Nemačke, prvu posle 59 godina. Iako je od samog starta važio za jednog od favorita, Pešić za Žurnal ističe da to nije bilo tako lako.

On je takođe objasnio da u Nemačkoj košarka nije na nivou fudbala i da klubovi moraju sami da se finansiraju a da on nije uspeo taj model da prenese u Srbiju.

- Svaki sledeći trofej mi je najdraži pa tako i ovaj. Protiv Albe u finalu je bilo dosta teško, ali smo odigrali odlično i pogodili čak 12 trojki - objašnjava Pešić a zatim otrkiva kako se finasira košarka u Nemačkoj.

- Nama su dvorane bile pune a to je posledica dobre organizacije. Vrlo je važno da se zna da svi košarkaški klubovi u Nemačkoj žive od sopstvenog rada. - Nemaju donacije države i grada. Niko ti ne poklanja ništa. Moraš sam da stvoriš sve od prodaje ulaznica, sponzora, promocije. Svaka utakmica je na profesionalnom nivou. Ljudi dolaze u halu i nema incidenata, a dolazi se porodično.- To je bio jedan od mojih razloga povratka u Srbiju u Zvezdu. Moja velika želja je bila datako bud ekod nas, ali to je bio moj jedini poraz koji sam doživeo - rekao je Pešić u razgovoru za Žurnal.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    24. jun 2014 | 12:55

    Zato sto si trenirao POGRESAN KLUB..!!! Partizan-MIT ili cudo !!!

  • brockic

    24. jun 2014 | 11:18

    Jos ga bole oni silni porazi.Dule ga je vratio u Njemacku da tamo osvaja.

  • Zainteresovan

    24. jun 2014 | 10:20

    Tako je, tamo politicari ne odredjuju sponzorima koga smeju a koga ne da sponzorisu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA