Nigerijci kažu hvala Bosancima, Mesi i Argentina konačno pokazali šta mogu! (FOTO)

Lionel Mesi je potvrdio da je u punoj formi sa nova dva pogotka na svom kontu*Nigerijci su postali prva afrička selekcija koja je uspela da dva puta zatrese mrežu "gaučosa" na šampionatima planete i za sada jedina selekcija sa "crnog kontinenta" koja je uspela da se plasira u osminu finala

  • 2

Argentina je ostvarila i treću pobedu na Svetskom prvenstvu i sa maksimalnih devet bodova odlazi u osminu finala, a zajedno sa njima će u narednu fazu i njihov današnji protivnik Nigerijakoja uprkos porazu 3:2, ipak je zadržala drugu poziciju u grupi, jer je Bosna savladala Iran.

Bilo je ovo neverovatnih 90 minuta na stadionu u Porto Alegreu. Golovi su padali na počecima oba poluvremena. Lionel Mesi je potvrdio da će na ovom Mundijalu konačno biti u punoj formi sa nova dva pogotka na svom kontu, čime se izjednačio na čelu liste strelaca sa Nejmarom.

Konačno su izabranici Alehandra Sabelje pokazali zašto ih mnogi smatraju glavnim favoritima uz Brazilce za osvajanje šampionskog trona. Uprkos tome što su primili dva gola, pokazali su odličnu igru u napadu i želju da postignu što više golova.

Sa druge strane Nigerijci su postali prva afrička selekcija koja je uspela da dva puta zatrese mrežu "gaučosa" na šampionatima planete. Iako su poraženi, Nigerijci su za sada jedina selekcija sa "crnog kontinenta" koja je uspela da se plasira u osminu finala.

TOK MEČA

Neverovatan početak utakmice je samo najavio šta će se dešavati tokom 90 minuta. Prošlo je manje od 180 sekundi od sudijinog znaka za start meča, a Argentina je već vodila 1:0.

Anhel Di Marija je sjajno prošao u šesnaesterac Nigerije, ali je njegov udarac zaustavila stativa, međutim, lopta se odbila do Lionela Mesija koji sa nekih osam metara je šalje direktno pod prečku.

"Gaučosi" još nisu bili završili ni sa poštenim radovanjem, a njihov protivnik je već izjednačio. Ahmed Musa je odlično šutirao iskosa, a lopta je završila iz Romerovih leđa za izjednačenje. Igrao se u tom trenutku četvrti minut.

Nakon ovoga situacja na terenu se pomalo smirila, ali su izabranici Alehandra Sabelje nastavili da kontrolišu loptu i bili su mnogo opasniji protivnik, ali gola nije bilo sve do prvog minuta nadoknade poluvremena.

 

 

 

 

 

 

VIŠE O OVOJ VESTI PROČITAJTE NA NAŠEM SPECIJALU POSVEĆENOM SVETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    25. jun 2014 | 21:55

    Svaka cast bih da je ispostovala fer play...i da ide nigerija dalje...

  • sema90

    25. jun 2014 | 18:36

    Nisam ni znao da su Iranke ovako lijepe dok nije pocelo prvenstvo, volio bih da prodju dalje ali su jako losi cim ih rezervna ekipa BiH vodi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA