OTKRIVAMO: KSS od ULEB-a traži da srpski klubovi u Evroligu idu iz naše, a ne iz ABA lige!

- Onog trenutka kad klubovi budu bili potpuno pod KSS, zatražićemo hitan sastanak sa ULEB organizacijom, kako bismo probali da vratimo Srbiji mesto u Evroligi - tvrde u Košaraškom savezu. Srpska košarka mora da učini sve kako ne bi zavisila od volje Slovenaca i Hrvata koji vode ABA ligu

  • 49

Košarkaški savez Srbije neće ostati imun na činjenicu da je srpska košarka nekim čudnim sisteom ostala bez mogućnosti da se njen drugi klub bori za ulazak u Evroligu.

Štaviše, iz vrha KSS najavljuju, doduše nezvanično za sada, da će VELIKI KORAK biti napravljen vrlo brzo, čeka se samo da KSS preuzme ingerencije nad klubovima, posle čega će uslediti udarac koji će se mnoge iznenaditi.

KSS: Vratićemo košarkašku ligu pod okrilje saveza!

- Onog trenutka kad klubovi budu bili potpuno pod KSS, zatražićemo hitan sastanak sa ULEB organizacijom, kako bismo probali da vratimo Srbiji mesto u Evroligi - tvrdi naš izvor iz vrha Košarkaškog saveza.

Prema njegovom mišljenju, ingerencije će se sa Udruženja klubova na KSS prebaciti do početka naredne sezone.

Budućnost ABA nije sigurna, uprkos slatkim pričama i obećanjima Romana Lisca. I u KSS su svesni da čudno prošlogodišnje otpadanje Igokee iz Evrolige, a zatim i odustajanje Cibone mogu da dovedu do oštrijeg odnosa Evrolige prema ABA ligi i mogućeg smanjenja broja timova koji će iz regionalnog takmičenja imati izlaz ka Evroligi na jedan.

KSS ne želi da doživi mogućnost da njegovi timovi ne igraju Evroligu, s obzirom na ujednačenost vrha ABA takmičenja. Ovim potezom želi da vrati srpsku klupsku košaršku pod najviši košarkaški organ u zemlji, koji će štititi interese i garantovati mesto u najjačem ULEB takmičenju.

Ono što bi u pregovorima ULEB-a i KSS-a mogao da bude kamen spoticanja jeste čvrsta odluka KSS svojevremeno da se ne priklanja ULEB organizaciji, već da  ostane uz FIBA.

Pitanje je zato s kakvim argumentima će predstavnici našeg saveza pred čelnike ULEB organizacije.

Šta god da se desi, srpska košarka mora da učini sve kako ne bi zavisila od volje Slovenaca i Hrvata koji vode ABA ligu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/M.P)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kum

    26. jun 2014 | 21:49

    Ovo je smesno na nekoliko nivoa. 1. KLS nije clan ULEB-a, tako da oni mogu da traze sta hoce, i da dobiju samo cipiripi. 2. Ovo je ocigledan pokusaj da se Partizan na silu ubaci u EL. 3. Bas sada su nasli da urgiraju, a? Koji tajming -> vidi pod 2.

  • Nolan Smith

    26. jun 2014 | 20:12

    pa da uz Srpske sudije lakse je proci u Evroligu nego uz strane sudije gde sude po pravilim i nema stipanja i gepekovanja

  • DedaMiloje

    26. jun 2014 | 19:26

    Bravo za KSS Partizan, jos sudije da naprave takvu peticiju i to je to. Koji jadni pokusaji Partizana, zbog ovakvih stvari i ne idu u Evro Ligu ove godine, samo to nece da shvate. Strasno je koliko Partizan drzi konce u nasoj kosarci, smesno i sramota. Da su se kvalifikovali nista od ovoga, pa nije samo Partiza srpska kosarka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA