NBA trio Vizure ostaje u Evropi ove sezone!

Micić, Jokić i Dangubić odigraće još dve ili tri sezone u evropskoj košarci pre nego što se otisnu u najjaču ligu na svetu

  • 2

Srbija je po prvi u svojoj košarkaškoj istoriji imala četvoricu igrača na NBA draftu, a pored Bogdana Bogdanovića koji je otišao u Finiks, i trojac iz Mega Vizure - Vasilije Micić, Nemanja Dangubić i Nikola Jokić, odabran je u drugoj rundi. Talentovanog Micića je sa 52. pozicije uzela Filadelfija, Jokića sa 41. su odabrali Denver Nagetsi, a Dangubić je završio kao 54. pik u Siksersima koji su ga odmah trejdovali u redove šampiona San Antonija.

Dan nakon neprospavane noći u kojoj su sa nestrpljenjem iščekivali hoće li njhovo ime biti prozvano u "Barkliz centru" ovaj trio sa Tošinog bunara je za Žurnal ispričao kakvi su im utisci sada kada znaju da su među 60 najpoželjnijih mladih igrača na svetu. Vasilije Micić nije imao priliku da radi vorkaut, već je taj period iskoristio za odmor zbog čega je priznao da se u jednom trenutku uplašio da neće biti izabran.

- Kako je krenulo, a sve zbog nekih predviđanja pre drafta, pomislio sam u prvi mah da neću biti izabran. Na kraju je dobro ispalo. Svejedno je koji si u drugoj rundi. Drago mi je što sam izabran, to je za mene motiv više - rekao je jedan od petorice najtalentovanijih mladih igrača u Evropi, koji još uvek ne planira seldbu "preko bare", već bi želeo još dve-tri godine da odigra na "starom kontinentu".

- Želeo sam da me izabere neki klub koji nije preambiciozan, od onih što su pri vrhu. Ako idem u NBA, voleo bih da dobijem šansu, a u jakim ekipama se teško dobija šansa. O tome ću razmišljati kada dođe vreme. Želja svih i moja jeste da ostanem u Evropi još dve-tri godine, a videćemo gde - kazao je Micić.

Njegov klupski kolega Nemanja Dangubić je uprkos napornom putu zbog pšovratka iz Njujorka ipak uspeo da skupi snagu i sačeka do kraja ishod drafta.

- Uradio sam sjajan posao na probama i nadao sam se da ću biti izabran, pa i da će to biti San Antonio. Kada je vasa bio izabran, odmah smo se čuli i on mi je rekao "Sad ćeš i ti!" i takoje bilo. Bio sam u šoku, nisam mogao da verujem. Koliko sam se radovao nisam ni video da sam draftovan. Posle minut su zvali iz San Antonija i stvarno sam uzbuđen što ću biti deo njih - rekao je Dangubić i mnastavio da priča u jednom dahu:

- Moj san je bio da dođem u NBA i to se ostvarilo. Jedva čekam da vidim koje su dalje akcije. Prišao sam sa ljudima iz kluba, žele da mi pomognu da naredujem. Super je sredina. Bio sam već tamo, video kakvi su uslovi, kako se radi sa igračima, koliko im se pažnje posvećuje. Nadam se da ću imati priliku da radim i sa Gregom Popovićem - završio je Dangubić.

Nikola Jokić je prešao možda najneverovatniji put od njih trojice i to za manje godinu dana. Od momka koji je prošlog leta igrao basket sa drugaruma iz kraja do 41. pika na draftu. Perspektivni krilni centar je priznao da je prespavao noć drafta, a da je tek ujutru na mobilnom telefonu video da je draftovan.

- Voleo bih da se ova godina nikada ne završi. Dugo ću pamtiti sve što se desilo. Nedavno mi je brat pokazao sliku sa utakmice vojvođanske regionalne lige kada sam igrao za Sombor i rekao mi "Ovo je trenutak kada je život počeo da ti se menja". Meni je cilj bio da budem draftovan. nije bilo važno za koji klub. Drenver je ove sezone jedna pobeda delila od plej-ofa, ali o tome ću razmišljati kad dođe vreme. Sada sam okrenut Megi da još jače radim i napredujem - rekao je Jokić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA