Predsednik Evrolige rešio dilemu zašto Partizan nije dobio pozivnicu!

Đordi Bertomeu objasnio da bi neko da bi dobio vajld kard morao prvo da se prijavi za isti, a crno-beli to nisu uradili

  • 52

Partizan je posle više od decenije ostao bez učešća u Evroligi, a mnoge je zbunila činjenica zašto crno-beli nisu dobili poziv za kvalifikacije u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju s obzirom na rezultate koje su ostvarivali i da su jedna od najgledanijih ekipa u tom takmčenju.

Odgovor na to pitanje je konačno stigao i to od predsednika Evrolige Đordija Bertomeua koji je u intervjuu za specijalizovani košarkaški sajt objasnio zbog čega je doneta odluka da umesto Cibone koja je odustala, poziv za učešće dobije Crvena zvezda i zašto nije bilo vajld karte za Partizan.

- Kada smo dobili obaveštenje da Cibona nije  stanju da ispuni nužne uslove da bi bila registrovana za Evroligu za sledeću sezonu, to upražnjeno mesto j epostala vajld karta koju dodeljuje bord EKA. Taj bord je odlučio da tu pozivnicu dobije Crvena zvezda Telekom na osnovu plasmana u ABA ligi - rekao je Bertomeu.

Prvi čovek najjačeg evropskog takmičenja je pojasnio i da se do sada nikada nije dogodilo da specijalnu pozivnicu dobiju klubovi iz iste države kako bi se stvorio balans.

- Takav presedan se jednostavno nije desio. Nikada dve ekipe iz iste zemlje nisu dobile vajld karte za istu sezonu od kada smo uveli ovakav sistem takmičenja. Tako je odlućeno, jer želimo da stvorimo balans između liga i teritorija koje pokrivaju - rekao je Bertomeu koji je pojasnio i da finansijska situacija u Partianu nije mnogo mogla da pomogne oko dobijanja licence.

- Osim istorije i velikog broja gledalaca što Partizan uvek čini dobrim kandidatom za pozivnicu, postoje i drugi faktori koji se uzimaju u obzir. I prethodnih godina mnogi timovi iz ABA lige nisu mogli da igraju u Evroligi zato što ne ispunjavaju neke od uslova - objasnio je Bertomeu, a zatim izrekao i ključnu stvar koja će možda mnoge šokirati.

- Svaki tim može da se prijavi da dobije vajl kard, a Partizan to jednostavno nije uradio - rešio je konačno dileme i neodumice navijača šampiona Srbije, predsednik Evrolige.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    2. jul 2014 | 08:49

    ma šta radite vi,kako vas nije sramota da komšija ide u EL a mi...niste ni podneli zahtev sramota..neću više da pišem mit ili cudo..užas

  • mvgr

    2. jul 2014 | 09:26

    Trla baba lan.Prvo kaže da dva kluba iz regiona nemogu pa posle Partizan nije podneo zahtev a na kraju finasiska situacija u klubu.Jednostavnije je reći da sirotinji iako je uspevala da pobedi i najveće,igra F4 i pobedi najbogatije nije mesto u elitnom društvu i da su srećni što su nas se otarasili.Razmislite samo kako je bilo gazdama kad ih mali Partizan sa srcem ko kuća pobedi.FMPCZV je zalutala u sve ovo.

  • Djura

    2. jul 2014 | 09:27

    Nije lepo od ovog gospodina. Zasto nije sam napisao zahtev. Poslao avion za doticne gospode,platio im dnevnice i po mogucnoscu i neku cicu da im obezbede. Stvarno su preterali,znaju li oni ko je Vujosevic. Neka lepo celo rukovodstvo ULEB-a kovertira ostavku dok Vujosevic nije dosao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA